Φωνές και Μουσικές Αλέξης Κώστας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Περικλής Κανάρης στις “Φωνές και μουσικές” | 26.01.23

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου στην εκπομπή του Αλέξη Κώστα “Φωνές και μουσικές” στο Παγκόσμιο ραδιόφωνο της ΕΡΤ στην Φωνή της Ελλάδας ήταν καλεσμένος ο Περικλής Κανάρης από την Νέα Υόρκη..

Ο Περικλής Κανάρης γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα αλλά τα τελευταία χρόνια ζει στη Νέα Υόρκη. Σπούδασε με υποτροφία μουσική και επικοινωνία στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ κερδίζοντας πολυάριθμα βραβεία και διακρίσεις. Σημαντικές καλλιτεχνικές του στιγμές αποτελούν το έργο του “Project Innocence” το οποίο παρουσιάστηκε, σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση, στο περίφημο Carnegie Hall της Νέας Υόρκης και η παραγωγή της πρώτης συλλογής ελληνικής μουσικής “Music of Greece”, που κυκλοφόρησε ποτέ το Metropolitan Museum of Art.

Κάποια στιγμή, έφυγε από την Ελλάδα για να αναζητήσει τους ήχους από το εξωτερικό που τον είχαν δελεάσει. Ο Κανάρης ζει πλέον με την οικογένειά του στη Νέα Υόρκη και, όπως οι περισσότεροι Έλληνες που μένουν στο εξωτερικό, αναζητά τρόπους για να συνδυάσει τους δύο κόσμους.

Συμπράττοντας με Έλληνες και ξένους μουσικούς, ο Περικλής Κανάρης θέλει να στείλει το δικό του μήνυμα για την οικουμενική δυναμική της ελληνικής κουλτούρας. Έχοντας συνεργαστεί ο ίδιος με κορυφαίους μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, παρατηρεί διαφορές όσον αφορά την προσέγγιση απέναντι σε έναν νέο συνθέτη, όπως ο ίδιος. Πιο συγκεκριμένα, συγκρίνοντας την Αθήνα με τη Νέα Υόρκη, σημειώνει ότι «το μέγεθος της αγοράς και η ποικιλία των ακουσμάτων στη Νέα Υόρκη δημιουργούν μια πιο θετική προδιάθεση για δοκιμή και εμπιστοσύνη σε νέους δημιουργούς».

Με τον συμβολικό τίτλο “Up for Air” και μετά από μια μεγάλη περίοδο απομόνωσης, ο συνθέτης και ερμηνευτής Περικλής Κανάρης πραγματοποίησε μια εμφάνιση με μεγάλη επιτυχία στο Symphony Space, στο Upper West Side του Μανχάταν.

Είναι η πρώτη φορά που η ERT World μεταδίδει συναυλία Έλληνα δημιουργού που ζει στο εξωτερικό, επιχειρώντας να συστήσει το έργο καταξιωμένων δημιουργών της ελληνικής ομογένειας στους Έλληνες του εξωτερικού αλλά και ευρύτερα.

σχετικα ondemand