Φωνές και Μουσικές Αλέξης Κώστας
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η σοπράνο από το Βερολίνο Λυδία Ζερβάνου στις “Φωνές και μουσικές”.

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2024, στις 18.00 ώρα Ελλάδας, ο Αλέξης Κώστας φιλοξένησε στην εκπομπή ”Φωνές και Μουσικές” της Φωνής της Ελλάδας την Ελληνίδα σοπράνο/ τσελίστα Λυδία Ζερβάνου.

Η Λυδία Ζερβάνου γεννήθηκε στην Αθήνα. Η εκτεταμένη συνεργασία της ως βιολοντσελίστα με πολυάριθμα διεθνούς φήμης επαγγελματικά σύνολα στην Ελλάδα και το εξωτερικό όπως η Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, η Καμεράτα BIOS, Ορχήστρα Νέων της Μεσογείου, η Jeunesses Musicales World Orchestra κ.ά. έχει επηρεάσει βαθιά τη μουσική της εξέλιξη.

Η ταλαντούχα μουσικός έχει συμπράξει επανειλημμένα με οργανισμούς και ορχήστρες όπως τις Όπερες των Ζητιάνων, τη Neuköllner Oper, την Εθνική Λυρική Σκηνή, το Φεστιβάλ Αθηνών, το Μέγαρο Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, την Alltagsoper Berlin, τη Φιλαρμόνια Ορχήστρα Αθηνών και την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα, ερμηνεύοντας πρωταγωνιστικούς ρόλους και πρώτες εκτελέσεις έργων.

Παράλληλα, η αγάπη της για το έντεχνο κλασικό τραγούδι την οδήγησε στην παρουσίαση προσωπικών ρεσιτάλ στην Αμερική, στη Γερμανία, στην Ελλάδα, και στην Ελβετία, ενώ ιδιαίτερη θέση στην δραστηριότητά της κατέχει είναι η έκδοση του βιβλίου της Singing in GreekA Guide to Greek Lyric  Diction & Vocal Repertoire (Rowman & Littlefield, ©2015) με το οποίο καθιστάται προσβάσιμη η προφορά της ελληνικής γλώσσας στο τραγούδι και διευρύνεται η εμβέλεια του ελληνικού φωνητικού ρεπερτορίου πέραν των ορίων της Ελλάδας.

Επιμέλεια – παρουσίαση: Αλέξης Κώστας

σχετικα ondemand