Δύο Όψεις, Πολλές Απόψεις Χρήστος Παγώνης, Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Δύο Όψεις – Πολλές Απόψεις, 19-08-2022

Στην τελευταία εκπομπή της εβδομάδας, συνομιλήσαμε με την Πάττυ Σπηλιωτοπούλου, τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ για τον καύσωνα που είναι σε εξέλιξη και κορυφώνεται το Σάββατο, 20 Αυγούστου.

Μετά την ανάγνωση των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων, επικοινωνήσαμε με τους ποδηλάτες που συνεχίζουν το ταξίδι τους προς την Αθήνα, έχοντας ξεκινήσει από το Βρετανικό Μουσείο στο Λονδίνο, με σύνθημα την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα. Όπως δήλωσαν, μιλώντας στην εκπομπή ΔΥΟ ΟΨΕΙΣ – ΠΟΛΛΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, η Βασιλική Βουτζαλή και ο Βασίλης Κόρδας, η ποδηλατική ομάδα βρίσκεται στο Νταβός και θα συνεχίσει ανεβαίνοντας έως και τα 2800 μέτρα υψόμετρο στις Άλπεις, για να περάσει στην Ιταλία. Στόχος είναι, στις 28 Αυγούστου να βρίσκονται στον Ιερό βράχο της Ακρόπολης.

Στο κλείσιμο της εκπομπής, ο δημοσιογράφος αυτοκινήτου, Γιώργος Ανδρής σχολίασε ένα πρόβλημα που τείνει να πάρει διαστάσεις… πανδημίας: τις κλοπές των καταλυτών από αυτοκίνητα παλαιότερης τεχνολογίας. Όπως εξήγησε και ο ίδιος, δυστυχώς στην Ελλάδα δεν υπάρχει πλαίσιο διαχείρισης των μεταχειρισμένων καταλυτών, με καταγραφή τους και απόσυρση μέσω του συστήματος ανακύκλωσης και, δυστυχώς, οι κλεμμένοι καταλύτες πουλιούνται σε εταιρείες ανακύκλωσης αυτοκινήτων και στη συνέχεια, εμφανίζονται σε αγγελίες στο Διαδίκτυο, με τιμές που αγγίζουν, σε κάποιες περιπτώσεις, και τα 400 με 500 ευρώ.

Ο Γιώργος Ανδρής αναφέρθηκε, κλείνοντας, και στο θέμα των πωλήσεων αυτοκινήτων, με το πρόβλημα των μεγάλων καθυστερήσεων στις παραδόσεις να οξύνεται, όσο περνά ο καιρός και να φτάνουν ακόμη και πάνω από έναν χρόνο από την παραγγελία τους. Δυστυχώς, υπάρχουν περιπτώσεις που οι τιμές δεν είναι “κλειδωμένες” εξ’ αρχής και ο αγοραστής καλείται να καταβάλλει αρκετά μεγαλύτερο τίμημα από αυτό το οποίο είχε, αρχικά, συμφωνηθεί, καθώς οι τιμές αυξάνονται συνεχώς και η Πολιτεία δεν μπορεί να προστατεύσει τους καταναλωτές.

σχετικα ondemand