ΕΡΑΣΠΟΡ  101,8 – 100,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 327 +30 210 6012991 -992 (Ακροατών για τις εκπομπές) sportsradio@ert.gr

Citius, Altius, Fortius

Βίκυ Σπύρου Μάκης Τσίλκος
Η Βίκυ Σπύρου και ο Μάκης Τσίλκος ανοίγουν, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, την μεγάλη αγκαλιά τους σε όλους τους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού, προσθέτοντας αξία στα σπορ που αγαπιούνται με θέρμη από τους φιλάθλους που δεν είναι “κολλημένοι” με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ.
Citius, Altius, Fortius -Βίκυ Σπύρου-Μάκης Τσίλκος | 23.11.2023
Η Βίκυ Σπύρου και ο Μάκης Τσίλκος ανοίγουν, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, την μεγάλη αγκαλιά τους σε όλους τους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού, προσθέτοντας αξία στα σπορ που αγαπιούνται με θέρμη από τους φιλάθλους που δεν είναι "κολλημένοι" με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Κοντά μας σήμερα, ήταν η πρωταθλήτρια στα 5 και 10 χιλιόμετρα στις γυναίκες, αλλά και στην κατηγορία U23 και νικήτρια στα 6χιλ. U23, στο πρόσφατο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, η Μαρία Κάσσου, αλλά και η υπεύθυνη Φυσικής Αγωγής της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δ' Αθήνας, η κ. Μαρία Τσανάκα, η οποία μας μίλησε για τις δράσεις "ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ", που θα γίνει 27-30 Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του σχολικού αθλητισμού της Δ' Αθήνας.
Citius, Altius, Fortius -Βίκυ Σπύρου | 22.11.2023
Η Βίκυ Σπύρου και ο Μάκης Τσίλκος ανοίγουν, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, την μεγάλη αγκαλιά τους σε όλους τους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού, προσθέτοντας αξία στα σπορ που αγαπιούνται με θέρμη από τους φιλάθλους που δεν είναι "κολλημένοι" με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Κοντά μας σήμερα ήταν: ο χρυσός ολυμπιονίκης της κωπηλασίας, στο Τόκυο, Στέφανος Ντούσκος, ο οποίος θα είναι και ο πρώτος λαμπαδηδρόμος, στην λαμπαδηδρομία, "ΠΑΡΙΣΙ 2024"!!Μας μίλησε για την τιμητική αυτή διάκριση, αλλά και για την προετοιμασία του ενόψει των Ολυμπιακών του Παρισιού. Κοντά μας ήταν επίσης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ, Θανάσης Βασιλειάδης, αλλά και η κορυφαία μας παίκτρια του πινγκ πόνγκ, Κατερίνα Τόλιου, η οποία, στοχεύει στην ολυμπιακή πρόκριση και προετοιμάζεται για αυτό, ενώ ταυτόχρονα αγωνίζεται τόσο στο πρωτάθλημα της Ελλάδας με τα χρώματα του Παναθηναϊκού, όσο και στο πρωτάθλημα της Γαλλίας, με τα χρώματα της Ρεν.
Citius, Altius, Fortius -Βίκυ Σπύρου | 21.11.2023
Η Βίκυ Σπύρου και ο Μάκης Τσίλκος ανοίγουν, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, την μεγάλη αγκαλιά τους σε όλους τους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού, προσθέτοντας αξία στα σπορ που αγαπιούνται με θέρμη από τους φιλάθλους που δεν είναι "κολλημένοι" με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Κοντά μας σήμερα, ήταν: ο προπονητής της γυναικείας ομάδας χάντμπωλ της Πυλαίας, ο Γιώργος Βακάλης, ο οποίος μας μίλησε για την ιστορική πρόκριση της ομάδας στην φάση των "16" του European Cup, αλλά και η διεθνής πλέιμεκερ της Πυλαίας, Κατερίνα Κουκμίση- ο πρόεδρος του συλλόγου δρομέων Ευβοίας Χρήστος Γουβαίλης, ο οποίος αναφέρθηκε στον 3ο αγώνα Ορεινού Τρεξίματος Dirfys Trail Run.
Citius, Altius, Fortius -Μάκης Τσίλκος | 17.11.2023
Η Βίκυ Σπύρου και ο Μάκης Τσίλκος ανοίγουν, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, την μεγάλη αγκαλιά τους σε όλους τους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού, προσθέτοντας αξία στα σπορ που αγαπιούνται με θέρμη από τους φιλάθλους που δεν είναι "κολλημένοι" με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ.
Citius, Altius, Fortius -Βίκυ Σπύρου-Μάκης Τσίλκος | 16.11.2023
Η Βίκυ Σπύρου και ο Μάκης Τσίλκος ανοίγουν, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, την μεγάλη αγκαλιά τους σε όλους τους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού, προσθέτοντας αξία στα σπορ που αγαπιούνται με θέρμη από τους φιλάθλους που δεν είναι "κολλημένοι" με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Κοντά μας σήμερα, ήταν: ο πολυμεταλλιούχος παραολυμπιονίκης της κολύμβησης με οπτική αναπηρία, Χαράλαμπος Ταιγανίδης, ο οποίος μας μίλησε για τον άθλο του να κολυμπήσει 250 χιλιόμετρα από το λιμάνι της Σούδας, μέχρι την Σητεία-ο ομοσπονδιακός προπονητής και συντονιστής μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων του ΣΕΓΑΣ, Δημήτρης Θεοδωρίδης, που αναφέρθηκε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου που θα γίνει στα Τρίκαλα 19 Νοεμβρίου, αλλά και στην στρατηγική της ομοσπονδίας να προσελκύσει νέα παιδιά στις αποστάσεις-ο προπονητής κολύμβησης Αλέξανδρος Νικολόπουλος και υπεύθυνος του αναπτυξιακού προγράμματος της ΚΟΕ, ο οποίος, μίλησε για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 25αρας πισίνας, που θα διεξαχθεί 05-10 Δεκεμβρίου στο Οτοπένι της Ρουμανίας, ενώ αναφέρθηκε και στο πως οι πισίνες του ΟΑΚΑ θα βοηθήσουν στο αναπτυξιακό αυτό πρόγραμμα της κολυμβητικής ομοσπονδίας.
Citius, Altius, Fortius -Βίκυ Σπύρου | 15.11.2023
Η Βίκυ Σπύρου και ο Μάκης Τσίλκος ανοίγουν, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, την μεγάλη αγκαλιά τους σε όλους τους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού, προσθέτοντας αξία στα σπορ που αγαπιούνται με θέρμη από τους φιλάθλους που δεν είναι "κολλημένοι" με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Κοντά μας σήμερα, ήταν: ο διεθνής ακραίος της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, Ραφαήλ Κουμεντάκης, ο οποίος μας μίλησε για την πρόκριση του Ολυμπιακού, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λίγκ, μετά από εννέα χρόνια - η πρόεδρος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας, Νίκη Αναστασίου, η οποία αναφέρθηκε στο αποτύπωμα που άφησε η «32η Athens International Sailing Week 2023» - και ο ποδηλάτης Γιώργος Μπούγλας που θα μας εκπροσωπήσει στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, στην ποδηλασία δρόμου.
Citius, Altius, Fortius -Βίκυ Σπύρου | 14.11.2023
Η Βίκυ Σπύρου και ο Μάκης Τσίλκος ανοίγουν, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, την μεγάλη αγκαλιά τους σε όλους τους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού, προσθέτοντας αξία στα σπορ που αγαπιούνται με θέρμη από τους φιλάθλους που δεν είναι "κολλημένοι" με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Κοντά μας σήμερα, ήταν η νικήτρια των 5χιλ. του αυθεντικού μαραθωνίου, η Μαρία Κάσσου. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ, πρωταθλήτρια στα 5 και 10 χιλιόμετρα στις γυναίκες, αλλά και στην κατηγορία U23, φοιτήτρια παράλληλα της ιατρικής, μας μίλησε για το ξεκίνημα της, για τις πρώτες της διεθνείς επιτυχίες, για τις σπουδές της στην ιατρική και το πως μπορεί να τα συνδυάσει και τα δυο, για τους άμεσους, αλλά και μελλοντικούς της στόχους. Κοντά μας ήταν και ο προπονητής της, Σταύρος Καρρές, που μας μίλησε για τις επιτυχίες όλων των αθλητών του, αλλά και για τις επόμενες αγωνιστικές προκλήσεις.
Citius, Altius, Fortius -Βίκυ Σπύρου | 11.11.2023
Η Βίκυ Σπύρου και ο Μάκης Τσίλκος ανοίγουν, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, την μεγάλη αγκαλιά τους σε όλους τους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού, προσθέτοντας αξία στα σπορ που αγαπιούνται με θέρμη από τους φιλάθλους που δεν είναι "κολλημένοι" με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Μέσα από την EXPO και το ειδικό διαμορφωμένο στούντιο της ΕΡΑΣΠΟΡ, φιλοξενήσαμε σήμερα, παραμονή του μαραθωνίου, σπουδαίους καλεσμένους!! Κοντά μας ήταν: οι μαραθωνοδρόμοι μας με την δεύτερη και τρίτη καλύτερη επίδοση όλων των εποχών στην Ελλάδα, Βασίλης Ζαμπέλης και Παναγιώτης Χαραμής, αντίστοιχα, η αθλήτρια Ηλιάννα Χατζηπαναγιώτου, η νικήτρια του μαραθωνίου το 1983, Μεταξία Μπερτζελέα, η μαραθωνοδρόμος, Κατερίνα Ασημακοπούλου και ο προπονητής της Γκλόριας Πριβιλέντζιο, Γιάννης Περήφανος.
Citius, Altius, Fortius -Βίκυ Σπύρου | 08.11.2023
Η Βίκυ Σπύρου και ο Μάκης Τσίλκος ανοίγουν, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, την μεγάλη αγκαλιά τους σε όλους τους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού, προσθέτοντας αξία στα σπορ που αγαπιούνται με θέρμη από τους φιλάθλους που δεν είναι "κολλημένοι" με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Κοντά μας σήμερα, ήταν οι δυο νικητές του περσινού αυθεντικού μαραθωνίου, η Βασιλική Κωνσταντινοπούλου και ο Χαράλαμπος Πιτσώλης, αλλά και ο συνάδελφος δημοσιογράφος Μπάμπης Ζαννιάς, που μας μίλησε για το νέο του βιβλίο...με τίτλο...42.195μ. σε 40 χρόνια!!
Citius, Altius, Fortius -Βίκυ Σπύρου | 07.11.2023
Η Βίκυ Σπύρου και ο Μάκης Τσίλκος ανοίγουν, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, την μεγάλη αγκαλιά τους σε όλους τους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού, προσθέτοντας αξία στα σπορ που αγαπιούνται με θέρμη από τους φιλάθλους που δεν είναι "κολλημένοι" με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Κοντά μας σήμερα, ήταν ο ολυμπιονίκης, παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής Ευρώπης, στην ενόργανη γυμναστική και προπονητής πλέον, από το 2016, ο Βασίλης Τσολακίδης, ο οποίος μας μίλησε για το 4ο Διεθνές Διασυλλογικό τουρνουά Horizon cup, που θα γίνει το Σ/Κ στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για το επίπεδο της γυμναστικής στην Ελλάδα. Επίσης κοντά μας, ήταν ο αργυρός παγκόσμιος πρωταθλητής του ταεκβοντό, Απόστολος Τεληκωστόγλου, αλλά και ο ομοσπονδιακός προπονητής Θοδωρής Ζηνέλης. Μας μίλησαν για την ιστορική τετραπλή εκπροσώπηση της Ελλάδας στον τελικό του Γκραν Πρι του Μάντσεστερ, αλλά και την προσπάθεια των αθλητών μας για Ολυμπιακή πρόκριση.
Citius, Altius, Fortius -Μάκης Τσίλκος | 03.11.2023
Η Βίκυ Σπύρου και ο Μάκης Τσίλκος ανοίγουν, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, την μεγάλη αγκαλιά τους σε όλους τους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού, προσθέτοντας αξία στα σπορ που αγαπιούνται με θέρμη από τους φιλάθλους που δεν είναι "κολλημένοι" με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ.
Citius, Altius, Fortius -Βίκυ Σπύρου-Μάκης Τσίλκος | 02.11.2023
Η Βίκυ Σπύρου και ο Μάκης Τσίλκος ανοίγουν, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, την μεγάλη αγκαλιά τους σε όλους τους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού, προσθέτοντας αξία στα σπορ που αγαπιούνται με θέρμη από τους φιλάθλους που δεν είναι "κολλημένοι" με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Κοντά μας σήμερα ήταν: ο προπονητής της εθνικής χάντμπωλ ανδρών Γιώργος Ζαραβίνας, αλλά και ο διεθνής παίκτης και αρχηγός του Ολυμπιακού, Πέτρος Κανδύλας, οι οποίοι μας μίλησαν για το πρώτο κάμπ της εθνικής ενόψει των αγώνων της τελικής φάσης για το EURO 2024, που θα γίνει τον Ιανουάριο στη Γερμανία, για το κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, αλλά και για τους στόχους. Επίσης στην παρέα της ΕΡΑΣΠΟΡ, βρέθηκε και η Γεωργία Αμπατζίδου, ένα από τα κορυφαία ονόματα του μαραθωνίου, με επτά πρωτιές στα πανελλήνια πρωταθλήματα, η οποία θυμήθηκε στιγμές από το αγωνιστικό της παρελθόν.
Citius, Altius, Fortius -Βίκυ Σπύρου | 01.11.2023
Η Βίκυ Σπύρου και ο Μάκης Τσίλκος ανοίγουν, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, την μεγάλη αγκαλιά τους σε όλους τους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού, προσθέτοντας αξία στα σπορ που αγαπιούνται με θέρμη από τους φιλάθλους που δεν είναι "κολλημένοι" με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Κοντά μας σήμερα, ζωντανά στο στούντιο της ΕΡΑΣΠΟΡ, ήταν ο παγκόσμιος πρωταθλητής του καράτε, Στέφανος Ξένος, ο οποίος μας μίλησε για το χρυσό μετάλλιο στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Βουδαπέστης, για την ζωή του στο καράτε, για την οικογένεια του, αλλά και για τους μελλοντικούς στόχους του!! Στην συντροφιά της ΕΡΑΣΠΟΡ ήταν και ο α' αντιπρόεδρος της ιστιοπλοϊκής ομοσπονδίας και παλιός πρωταθλητής ιστιοπλοΐας, με συμμετοχή στους Ολυμπιακούς αγώνες της Ατλάντα, ο κ. Στέφανος Χανδακάς, ο οποίος μας μίλησε για την «32η Athens International Sailing Week 2023», που ξεκίνησε σήμερα, στον Φαληρικό Όρμο.
Citius, Altius, Fortius -Βίκυ Σπύρου | 31.10.2023
Η Βίκυ Σπύρου και ο Μάκης Τσίλκος ανοίγουν, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, την μεγάλη αγκαλιά τους σε όλους τους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού, προσθέτοντας αξία στα σπορ που αγαπιούνται με θέρμη από τους φιλάθλους που δεν είναι "κολλημένοι" με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Κοντά μας σήμερα, η ολυμπιονίκης, με οπτική αναπηρία, στο παραλπικό σκι, Εύα Νίκου και ο προπονητής της Δημήτρης Ιορδανίδης, μας μίλησαν για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν με την προετοιμασία, καθώς δεν υπάρχουν οικονομικοί πόροι για να προπονηθεί σε μέρη που υπάρχει χιόνι. Κοντά μας επίσης, ο αλλά και  ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής, και ιδρυτής του Τζάμπολ Αγάπης, Γιάννης Τσουμπρής.
Citius, Altius, Fortius -Βίκυ Σπύρου | 30.10.2023
Η Βίκυ Σπύρου και ο Μάκης Τσίλκος ανοίγουν, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, την μεγάλη αγκαλιά τους σε όλους τους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού, προσθέτοντας αξία στα σπορ που αγαπιούνται με θέρμη από τους φιλάθλους που δεν είναι "κολλημένοι" με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Κοντά μας σήμερα, ήταν η ολυμπιονίκης της καλλιτεχνικής κολύμβησης, Ευαγγελία Πλατανιώτη!! Μας μίλησε για όλα όσα αφορούν το υπέροχο αυτό άθλημα, για την αθλητική της διαδρομή όλα αυτά τα χρόνια, για τα μετάλλια της σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο, για τον λόγο που την έκανε αρχές του 2022, να σκεφτεί ακόμη και το ενδεχόμενο να σταματήσει, αλλά και για την προσπάθεια της να βρεθεί για 4η φορά σε Ολυμπιακούς αγώνες. Μαζί μας και η πρωταθλήτρια των μεσαίων και μεγάλων αποστάσεων, Αναστασία Μαρινάκου.
Citius, Altius, Fortius -Μάκης Τσίλκος | 27.10.2023
Η Βίκυ Σπύρου και ο Μάκης Τσίλκος ανοίγουν, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, την μεγάλη αγκαλιά τους σε όλους τους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού, προσθέτοντας αξία στα σπορ που αγαπιούνται με θέρμη από τους φιλάθλους που δεν είναι "κολλημένοι" με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ.
Citius, Altius, Fortius -Βίκυ Σπύρου-Μάκης Τσίλκος | 26.10.2023
Η Βίκυ Σπύρου και ο Μάκης Τσίλκος ανοίγουν, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, την μεγάλη αγκαλιά τους σε όλους τους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού, προσθέτοντας αξία στα σπορ που αγαπιούνται με θέρμη από τους φιλάθλους που δεν είναι "κολλημένοι" με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Κοντά μας σήμερα, ήταν: ο προπονητής της αντρικής ομάδας βόλεϊ του Μίλωνα, Σάκης Ψάρρας, ο οποίος μας μίλησε για την πρώτη ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία της ομάδας, στο CEV CUP, στη Νέα Σμύρνη κόντρα στην ελβετική Σόνενβερντ -ο πρώην προπονητής της εθνικής ομάδας βόλεϊ και επίκουρος καθηγητής στο ΣΕΦΑΑ, Σωτήρης Δρίκος, ο οποίος μας μίλησε για το 7ο συνέδριο ΣΕΦΦΑ, ΕΚΠΑ, για την άσκηση, την υγεία, τον αθλητισμό και την Φυσική Αγωγή που θα πραγματοποιηθεί 2-4 Νοεμβρίου, στις εγκαταστάσεις του ΣΕΦΑΑ Αθηνών, στη Δάφνη-ο παγκόσμιος πρωταθλητής Κ23 στο καράτε, Στέφανος Ξένος, ο οποίος, μας μίλησε για την πρόκριση που πήρε στον τελικό του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Βουδαπέστης-και η παγκόσμια πρωταθλήτρια καράτε Έλενα Χατζηλιάδου, η οποία θυμήθηκε την δική της κατάκτηση του παγκόσμιου μεταλλίου το 2018, στην Ισπανία.
Citius, Altius, Fortius -Βίκυ Σπύρου | 25.10.2023
Η Βίκυ Σπύρου και ο Μάκης Τσίλκος ανοίγουν, από Δευτέρα έως και Παρασκευή, την μεγάλη αγκαλιά τους σε όλους τους πρεσβευτές του ελληνικού αθλητισμού, προσθέτοντας αξία στα σπορ που αγαπιούνται με θέρμη από τους φιλάθλους που δεν είναι "κολλημένοι" με το ποδόσφαιρο ή το μπάσκετ. Κοντά μας σήμερα ήταν: ο πλειμέικερ της ομάδας χάντμπωλ της ΑΕΚ και αρχηγός της εθνικής, Χάρης Μάλλιος, ο οποίος μας μίλησε για την πρώτη νίκη στο European League, για το πρωτάθλημα, το πρόβλημα με το γήπεδο, αλλά και για την εθνική ομάδα - η γενική αρχηγός της γυναικείας ομάδας χάντμπωλ της Νέας Ιωνίας, Σοφία Ναισίδου, η οποία, μας μίλησε για την πρεμιέρα της Α1, αλλά και τους στόχους της ομάδας σε Ελλάδα και Ευρώπη - και η Μαριαλένα Αρτακιανού, η διεθνής λίμπερο της ομάδας βόλεϊ του Ολυμπιακού, που αναδείχθηκε MVP της πρώτης αγωνιστικής. Μας μίλησε για τους φετινούς στόχους της ομάδας, αλλά και για την μεταγραφή της στον Ολυμπιακό.
ΣΕΛΙΔΑ 1 ΑΠΟ 2