70 Χρόνια Δεύτερο
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

#70 Χρόνια Δεύτερο – «Η Παράδοση μας Αύριο»: Banda Entopica

Με αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων λειτουργίας, το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, γιορτάζει μαζί με τους ακροατές του και συναντάει εκείνους που χτίζουν τις γέφυρες από το χτες στο σήμερα και οδηγούν την παραδοσιακή μας μουσική στο αύριο. Ένας κύκλος 15 εκπομπών, που θα μεταδίδονται από τις 2 Μαΐου και κάθε μέρα έως τις 15 Μαΐου, στις 13.00, με ζωντανές ηχογραφήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με συγκροτήματα και μουσικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, αλλά μουσικές συμπράξεις μόνο για τα γενέθλια του Δευτέρου Προγράμματος.

Την Παρασκευή 13 Μαΐου, στις 13:00, ακούμε την Banda Entopica

Η «Banda Entopica», είναι μια… εκρηκτική παραδοσιακή μπάντα δρόμου με έδρα την Θεσσαλονίκη, που ενώνει το κλαρίνο, το σαξόφωνο, το ακορντεόν και το νταούλι σε ένα σύμπλεγμα παραδοσιακής και μοντέρνας βαλκανικής μουσικής. Έχοντας ως βάση τους ήχους της Μακεδονίας, της Θράκης, της Ηπείρου αλλά και όλης της Βαλκανικής Χερσονήσου, κινείται σε ρυθμούς χορευτικούς και πολλές φορές εκστατικούς με τραγούδια παραδοσιακά αλλά και πρωτότυπες συνθέσεις.

Σε ένα περιβάλλον με την παράδοση να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας – είτε ως τραγούδι, είτε ως χορός – κάθε ζωντανή εμφάνιση της μπάντας έχει δυναμική διάσταση με έντονη αλληλεπίδραση μουσικών και ακροατών, διατηρώντας ταυτόχρονα μια ξεχωριστή αισθητική πρόταση. Η παραδοσιακή μουσική λειτουργεί άκρως διονυσιακά και δίνει στον κόσμο την δυνατότητα να εξωτερικεύσει συναισθήματα που τόσο πολύ έχει ανάγκη.

Η «Banda Entopica» είναι:
Φίλιππος Φασούλας: κλαρίνο, φωνή
Τάσος Γκέντζης: σαξόφωνο
Ράφος Γκέντζης: ακορντεόν
Μπίλης Μαλεγκάνος: κρουστά

Παρουσίαση-Επιμέλεια: Δήμητρα Κόχιλα

σχετικα ondemand