70 Χρόνια Δεύτερο
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

#70 Χρόνια Δεύτερο – «Η Παράδοση μας Αύριο»: Kadinelia και Madde Vandal

Με αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων λειτουργίας, το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, γιορτάζει μαζί με τους ακροατές του και συναντάει εκείνους που χτίζουν τις γέφυρες από το χτες στο σήμερα και οδηγούν την παραδοσιακή μας μουσική στο αύριο. Ένας κύκλος 15 εκπομπών, που θα μεταδίδονται από τις 2 Μαΐου και κάθε μέρα έως τις 15 Μαΐου, στις 13.00, με ζωντανές ηχογραφήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με συγκροτήματα και μουσικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, αλλά μουσικές συμπράξεις μόνο για τα γενέθλια του Δευτέρου Προγράμματος.

Tην Πέμπτη 5 Μαΐου, στις 13:00 ακούμε τους Kadinelia και τους Madde Vandal

Τα «Kadinelia» έρχονται με τις παραδοσιακές μουσικές, αλλά και τις δικές τους συνθέσεις, να δημιουργήσουν το δικό τους μουσικό περιβάλλον, ενσωματώνοντας την μουσική του μπλουζ, την funk, την country, την τσιγγάνικη και τους παραδοσιακούς ήχους του κόσμου.

Με κιθάρα, σαντούρι, λύρα, τουμπί αλλά και πνευστά ταξιδεύουν τις μουσικές τους στην Ελλάδα και τον κόσμο, από το χθες στο σήμερα και έχουν καταφέρει να κερδίσουν την αγάπη του κοινού και να δημιουργούν κάθε φορά μια ξεχωριστή και μοναδική εμπειρία γλεντιού.

Τα «Kadinelia» είναι:

Εύη Σεϊτανίδου και Θανάσης Ζήκας

Οι «Madde Vandal», μέλη μια μεγάλη ομάδας μουσικών του δρόμου, δημιουργήθηκαν το 2016 και έκτοτε δραστηριοποιούνται στο χώρο της παραδοσιακής μουσικής. Το ρεπερτόριό τους αποτελείται κυρίως από παραδοσιακά κομμάτια από όλη την Ελλάδα, αλλά εμπλουτίζεται και από μουσικές της ευρύτερης Μεσογείου και των Βαλκανίων, καθώς και από επιλεγμένα λαϊκά και «έντεχνα» τραγούδια.

Οι «Madde Vandal» είναι:

Ηλιάνα Πασπάλα, τραγούδι- κρουστά
Αλέξανδρος Ορφανός, ιρλανδικό μπουζούκι- κλαρίνο – τρομπέτα
Στέλιος Χρυσανθόπουλος, βιολί- κιθάρα
Ορέστης Γαργουλάκης, φλάουτο – φλογεράκι

Παρουσίαση-Επιμέλεια: Δήμητρα Κόχιλα

 

σχετικα ondemand