70 Χρόνια Δεύτερο
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

#70 Χρόνια Δεύτερο – «Η Παράδοση μας Αύριο»: Αλέντι και People of the wind

Με αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων λειτουργίας, το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, γιορτάζει μαζί με τους ακροατές του και συναντάει εκείνους που χτίζουν τις γέφυρες από το χτες στο σήμερα και οδηγούν την παραδοσιακή μας μουσική στο αύριο. Ένας κύκλος 15 εκπομπών, που θα μεταδίδονται από τις 2 Μαΐου και κάθε μέρα έως τις 15 Μαΐου, στις 13.00, με ζωντανές ηχογραφήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με συγκροτήματα και μουσικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, αλλά μουσικές συμπράξεις μόνο για τα γενέθλια του Δευτέρου Προγράμματος.

Tην Παρασκευή 6 Μαΐου, στις 13:00 ακούμε το Αλέντι και τους People of the wind

Δύο εξαιρετικές μουσικές ομάδες και φίλοι μεταξύ τους, συμπράττουν μόνο για τα γενέθλια του Δευτέρου Προγράμματος και «παντρεύουν» το χθες με το σήμερα, τις παραδοσιακές μουσικές, με τις μουσικές ολόκληρου του κόσμου και τις δικές τους συνθέσεις.

Το «Αλέντι» είναι ένας δημοφιλής σκοπός της Κασιώτικης παράδοσης, αλλά και οι διαδοχικές συναντήσεις κάποιων φίλων που δημιούργησαν μια μουσική ομάδα. Τραγούδια και χοροί που πέρασαν από τη γειτονιά, καινούργιες ενορχηστρώσεις και συνθέσεις αναδύονται με όργανα τη λύρα, το κανονάκι, το μπάσο και τα κρουστά, παράλληλα με το τραγούδι, φτιάχνοντας μια μουσική, έναν ήχο και βάζοντας την δική τους σφραγίδα, με πηγή έμπνευσης τις παραδοσιακές μουσικές φόρμες και όχι μόνο.
Το «Αλέντι» είναι:
Παντελής Αγκιστριώτης, λύρα
Βασίλης Ζιγκερίδης, κανονάκι
Γιώργος Πολυχρονιάδης, κόντρα μπάσο
Αλέξανδρος Ριζόπουλος, κρουστά
Γιάννης Διονυσίου, τραγούδι

Οι «People of the Wind» είναι ένα πραγματικά εκρηκτικό τρίο, με τους Fausto Sierakowski, James Wylie στα μοναδικά σαξόφωνα και τον Αλέξανδρο Ριζόπουλο στα κρουστά που συναντούν τον δυναμικό Γιάννη Διονυσίου και δημιουργούν ένα ζωντανό δρώμενο. Εμπνευσμένοι από τις μουσικές παραδόσεις του ζουρνά και αφετέρου από το εργαλείο του αυτοσχεδιασμού διαμορφώνουν μια ζωντανή τελετουργική επιτέλεση. Έντονος χορός αλλά και κινηματογραφικά απαλές υφές για τα ευαίσθητα αφτιά μας, δημιουργούν ιδιαίτερες και μοναδικές μουσικές στιγμές.
Οι «People of the Wind» είναι:
Fausto Sierakowski, σαξόφωνο
James Wylie, σαξόφωνο
Αλέξανδρος Ριζόπουλος, νταούλι
Γιάννης Διονυσίου, τραγούδι

Παρουσίαση-Επιμέλεια: Δήμητρα Κόχιλα

σχετικα ondemand