70 Χρόνια Δεύτερο
0:00
0:00 LIVE
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  103,7 – 102,9
ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 103,7 – 102,9 Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 221 210 6013168-9 (Studio), 210 6075985 (Γραμματεία – Κοινό) deftero@ert.gr

#70 Χρόνια Δεύτερο – «Η Παράδοση μας Αύριο»: Πεντάηχον

Με αφορμή την συμπλήρωση 70 χρόνων λειτουργίας, το Δεύτερο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, γιορτάζει μαζί με τους ακροατές του και συναντάει εκείνους που χτίζουν τις γέφυρες από το χτες στο σήμερα και οδηγούν την παραδοσιακή μας μουσική στο αύριο. Ένας κύκλος 15 εκπομπών, που θα μεταδίδονται από τις 2 Μαΐου και κάθε μέρα έως τις 15 Μαΐου, στις 13.00, με ζωντανές ηχογραφήσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη με συγκροτήματα και μουσικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, αλλά μουσικές συμπράξεις μόνο για τα γενέθλια του Δευτέρου Προγράμματος.

Tο Σάββατο 7 Μαΐου, στις 13:00 ακούμε το Πεντάηχον

Το «Πεντάηχον» είναι πέντε ήχοι, πέντε άνθρωποι, πέντε προσωπικότητες. Με μια κοινή συνιστώσα. Την ανάγκη για έκφραση, πειραματισμό, σύνθεση και μουσική συνύπαρξη στον χώρο της λαϊκής κουλτούρας και της ζώσας παράδοσης των Ελλήνων, ενώ η μελέτη και η έρευνα των μουσικών ηχοχρωμάτων ανά την Ελλάδα αποτελεί διαρκή αναζήτηση τους, που δημιουργεί τελικά και το προσωπικό μουσικό τους ύφος.

Και αυτή η μουσική ομάδα, ανήκει στη νεότερη γενιά παραδοσιακών μουσικών που, αν και γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη μεγάλη πόλη, ανακάλυψαν τις παραδοσιακές μουσικές μέσα από τις σπουδές τους στα μουσικά σχολεία και τα μουσικά πανεπιστήμια, συνδυάζοντας τη συστηματική έρευνα με τη βιωματική εμπειρία μέσα από συνειδητή ενασχόληση και πολύπλευρες δράσεις.

Το «Πεντάηχον» είναι:
Αγγελική Παρδάλη
– Σαντούρι, Τραγούδι
Χάρης Λύγκος
– Βιολί, Τραγούδι
Πάνος Σκουτέρης
– Πνευστά, Τραγούδι
Παναγιώτης Σταθάκης
– Λαούτο, Τραγούδι
Κώστας Καραμέσιος
– Κρουστά, Τραγούδι

Παρουσίαση-Επιμέλεια: Δήμητρα Κόχιλα

σχετικα ondemand