Συναντήσεις Ολύνα Ξενοπούλου
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Συναντήσεις με την Ολύνα Ξενοπούλου | 25.11.22

«Συναντήσεις» στο Πρώτο Πρόγραμμα

Παρασκευή 25-11-22 ώρα 20:00-22:00 καλεσμένοι τηλεφωνικά:

Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών, η χορεύτρια και χορογράφος κ. Eύη Δημητρίου/Εν Δρασει, με αφορμή την παράσταση Χορού «Fountains of Mojitos», σε δραματουργία του καθιερωμένου Βέλγου δραματουργού Guy Cools, και σε συν-δημιουργία με τις χορεύτριες: Ράνια Γλυμίτσα, Ελευθερία Σωκράτους, Μιλένα Ούγκρεν Κούλας, Julia Brendle. Μαζί οδηγήθηκαν σε μια γλώσσα του σώματος, επιτρέποντας στον θεατή να κρυφακούσει τις οικείες συζητήσεις τους, βιώνοντας ένα παρόμοιο συναισθηματικό και ενεργειακό ταξίδι. Βασικό θέμα της χορογραφικής της έρευνας είναι η γυναίκα, ο ρόλος της στην κοινωνία και ως ανθρώπινου όντος. Στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με To Σπίτι της Κύπρου.

Ο συνθέτης και πιανίστας κ. Βαγγέλης Στεφανόπουλος με αφορμή μια ατμοσφαιρική παρουσίαση του καινούριου album “Meditations”. Οι μουσικοί διαλογισμοί θα πλημμυρίσουν την Αγγλικανική Εκκλησία του Αγίου Παύλου στο Σύνταγμα, το Σάββατο 19 Νοεμβρίου. Χρησιμοποιώντας ακουστικά και ηλεκτρονικά μέσα, ο Βαγγέλης Στεφανόπουλος αυτοσχεδιάζει μουσικά ποιήματα που αγγίζουν την καρδιά και ηρεμούν το μυαλό μας, περιγράφοντας με μουσικό τρόπο τη διαδικασία του διαλογισμού με ένα ποιητικό χαρακτήρα.

Η κ. Λήδα Σηφοδασκαλάκη, Λογίστρια-Οικονομολόγος και εθελόντρια-διασώστρια για τα ζώα, με ενεργή δράση και εμπειρία σε θέματα νομοθεσίας, για τις στειρώσεις, τις κακοποιήσεις, με πάνω από 400 υιοθεσίες τα τελευταία 4 χρόνια, αφιερώνει πολύτιμο χρόνο στον Εθελοντισμό. Με αφορμή το «Balos Cats Project» στην Κρήτη, την τρέχουσα κρίσιμη κατάσταση με τις «γάτες στον Μπάλο». Μια προσπάθεια οργάνωσης από την ίδια ενός δύσκολου εγχειρήματος, σε συνεργασία με άλλους συμπολίτες μας για την σωτηρία αυτών των γατών. Κάποιες πληροφορίες δεν θα δοθούν δημόσια για την ασφάλεια των ζώων και του τεράστιου έργου που οργανώνουν οι εθελοντές.

Η ζωγράφος κ. Αμαλία Ζογλοπίτου με αφορμή την έκθεση ζωγραφικής της στην «Αίθουσα Τέχνης Αθηνών». Στο νέο κύκλο των εργασιών της, επεκτείνει και ενισχύει τον εικαστικό και όχι μόνο προβληματισμό της, που ήδη έχει εδραιωθεί ως ρωμαλέα καταγγελτική προσωπική έκφραση Δυστοπίας. Η ιδιόμορφη εικονοπλασία της εμπλουτίζεται αυτή τη φορά με εμφαντικότερη την ανθρώπινη παρουσία και μάλιστα τις αυτοβιογραφικές αναφορές.

Παρουσίαση- Παραγωγή: Ολύνα Ξενοπούλου

Πρώτο Πρόγραμμα 96,1 και 105,8

#χορός #μουσική #Εθελοντισμός #εικαστικά #κοινωνία #πολιτισμός

 

σχετικα ondemand