Συναντήσεις Ολύνα Ξενοπούλου
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Συναντήσεις με την Ο. Ξενοπούλου | 30.09.22

 

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2022 καλεσμένοι στις « Συναντήσεις» του Πρώτου Προγράμματος, ώρα 20:00 -22:00:

O κλινικός και κοινοτικός ψυχολόγος και συγγραφέας κ. Πασχάλης Λαμπαρδής σε μια συζήτηση για την αυξανόμενη βία στην παιδική και εφηβική ηλικία και για τις διαταραχές προσωπικότητας, με αφορμή το νέο του βιβλίο «Πρόβα ζωής» / Εκδόσεις Αρμός. Ένα βιβλίο που μας καλεί να εξελιχθούμε, συγκροτώντας έναν υγιή εαυτό. Ασυνείδητα φυλακιζόμαστε σε καταβολές της παιδικής ηλικίας και αναλωνόμαστε στον πόνο. Το βιβλίο δεν θρηνεί ανακυκλώνοντας τον πόνο, αλλά μας ωθεί στην εξέλιξη και στην εξιλέωση, δίνοντας το έναυσμα στους νέους να δομήσουν ταυτότητα για έναν αυτόνομο εαυτό. Στόχος να προβληματίσει τους μεγαλύτερους καταδεικνύοντας τον κόσμο μέσα από τα μάτια των παιδιών και να ενδυναμώσει τους νεότερους στο ταξίδι κατάκτησης της ζωής που τους αξίζει, καθοδηγώντας μας στην επιλογή μιας πορείας ζωής που οδηγεί στην ευτυχία.

H Ελληνίδα διεθνής μεσόφωνος κ. Αλεξάνδρα Γκράβας, μας οδηγεί σε ένα πολυπολιτισμικό ταξίδι στις μουσικές του κόσμου με τίτλο “Horizons” την Κυριακή 9 Οκτωβρίου (20:30), στην Αίθουσα Δημήτρης Μητρόπουλος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, στο πλαίσιο του κύκλου Γέφυρες. Μια βραδιά με σταθμούς από τα μουσικά ταξίδια της σε διάφορα σημεία του πλανήτη και με τραγούδια από το καινούργιο της άλμπουμ «Songbook 3, El amor es vida» («Η αγάπη είναι ζωή»). Το άλμπουμ που ηχογραφήθηκε εξολοκλήρου στο Μεξικό το 2020, βραβεύτηκε ως Best Album of the Υear 2021, από την κορυφαία μεξικάνικη εφημερίδα «La Razόn». Τιμώντας τις ρίζες της και την επέτειο των 100 χρόνων από τη Μικρασιατική Καταστροφή, θα παρουσιάσει τέσσερα τραγούδια από την περιοχή της Μικράς Ασίας ως φόρο τιμής στους προγόνους της.

Η σκηνοθέτιδα και ηθοποιός κ. Όλγα Ποζέλη ιδρύτρια της ομάδας Νοητή Γραμμή, για την τελευταία παράσταση της ομάδας με τίτλο “Confess/ Εξομολογηθείτε“, βασισμένη στα κείμενα “Δεν Δύναμαι” του Σάκη Σερέφα, “Το Σπίτι” του Ανδρέα Φλουράκη, “Όλα είναι μια χορογραφία” της Μαρίας Γουλή, που προέκυψαν από την τεχνική του devised theatre. Από τις 2 Οκτωβρίου η παράσταση θα παιχτεί εκ νέου με ανανεωμένη διανομή, σε διαφορετικό χώρο. Η ομάδα μας καλεί στο “Θύαμις – ένα σπίτι για τις τέχνες”, με θεατές έως τρεις το πολύ. Γιατί η εξομολόγηση είναι μία πολύ ιδιωτική εμπειρία.

Παρουσίαση—Παραγωγή: Ολύνα Ξενοπούλου

 

σχετικα ondemand