Ναι μεν, Αλλά… Ευαγγελία Μπαλτατζή
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Ο Θόδωρος Σκυλακάκης στο “Ναι μεν, αλλά” με την Ευαγγελία Μπαλτατζή

Εξακολουθούν να υφίστανται ελλείψεις στην αγορά φαρμάκων στη χώρα μας, προκαλώντας προβλήματα σε όλο τον κύκλο διάθεσης του φαρμάκου. 

Στο Πρώτο Πρόγραμμα, την εκπομπή «Ναι μεν, αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, μίλησε για το θέμα ο Θόδωρος Σκυλακάκης, Γενικός Γραμματέας του Πανελλήνιου Συλλόγου Φαρμακαποθηκαρίων. Ως Σύλλογος απέδωσε το πρόβλημα σε δύο κατευθύνσεις, ως υπεύθυνες για την κατάσταση : “τις 5 πολυεθνικές εταιρίες, τις οποίες έχουμε καταγγείλει για εισαγωγές μικρότερης ποσότητας φαρμάκων από όσες απαιτούνται και ομάδα φαρμακαποθηκών και φαρμακείων που κάνουν παράνομες εξαγωγές».

Πρόσθεσε πως «όλα αυτά τα έχουμε καταγγείλει και σε όλες τις συναντήσεις μας με την ηγεσία του υπουργείου Υγείας την τελευταία πενταετία και μάλιστα έχουμε προτείνει ένα πολύ συγκεκριμένο  μέτρο : τα φάρμακα  υποχρεωτικά  να πωλούνται με ηλεκτρονική συνταγή σε ένα ΑΜΚΑ ή αριθμό ασφάλισης για αλλοδαπό. Με το μέτρο αυτό θα σταματήσει το παράνομο εξαγωγικό εμπόριο φαρμάκων και θα μειώσει την ένταση ελλείψεων». Για να καταλήξει «οι κανόνες πρέπει να τηρούνται από όλες τις πλευρές».

σχετικα podcasts