Η Ελένη στη Χώρα των Θαυμάτων Ελένη Καραλή
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Επεισόδιο 5ο: Η Άννα Παναγοπούλου απαντά για το εάν το μέλλον είναι καινοτομία | 23.05.2024

Στο πέμπτο επεισόδιο του 1ου κύκλου των podcasts του Πρώτου Προγράμματος με τίτλο “Η Ελένη στη χώρα των θαυμάτων” που είναι αφιερωμένα στις Ευρωπαϊκές εκλογές, η Ελένη Καραλή συνομιλεί με την Άννα Παναγοπούλου, Διευθύντρια του ευρωπαϊκού χώρου έρευνας και καινοτομίας της Γενικής Διεύθυνσης Έρευνας και Καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (European Commission).

Η κα Παναγοπούλου μιλά για τη θετική ατζέντα της έρευνας και καινοτομίας, τις πολιτικές που πρέπει να χαραχθούν ώστε να διαμορφωθεί ένα ανταγωνιστικό σύστημα έρευνας και καινοτομίας που θα οδηγήσει  σε  ένα βιώσιμο μέλλον. Δίνει χρήσιμα εργαλεία αξιοποίησης από τους Έλληνες ερευνητές και τα ελληνικά Ιδρύματα και αναφέρει  το top 10 των ελληνικών Πανεπιστημίων που αξιοποιούν  αποτελεσματικά τους πόρους των ερευνητικών προγραμμάτων.


“Η Ελένη στη Χώρα των Θαυμάτων”

Το νέο podcast του Πρώτου Προγράμματος αποκλειστικά για το ERTecho.

Κάθε κύκλος των podcast “Η Ελένη στη χώρα των Θαυμάτων” είναι αφιερωμένος σε μία θεματική της επικαιρότητας που ενδιαφέρει τους ακροατές αποσαφηνίζοντας έννοιες, λύνοντας απορίες με απλό, κατανοητό και εύληπτο τρόπο. Ένα ταξίδι στην Ευρώπη, ένα ταξίδι στον κόσμο της τεχνητής νοημοσύνης, ή/και νοερά ταξίδια σε όλα όσα μας ενδιαφέρουν. Πόσο διαβασμένοι είστε;

Ο πρώτος κύκλος είναι αφιερωμένος στις Ευρωπαϊκές εκλογές.

Παραγωγή – Επιμέλεια – Παρουσίαση: Ελένη Καραλή