GPS Θάνος Σιαφάκας
0:00
0:00 LIVE
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ  91,6 – 105,8
ΠΡΩΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 91,6 – 105,8 Μεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342 Γραφείο Ρ 368 210 6009604 – 5 proto@ert.gr

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στο Πρώτο Πρόγραμμα | 21.03.23

Διαβεβαιώσεις ότι η δικαστική έρευνα θα φτάσει μέχρι τέλους και θα αποδοθούν οι ευθύνες στους υπαίτιους της σιδηροδρομικής τραγωδίας, δίνει ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας στο Πρώτο Πρόγραμμα, στους συγγενείς των θυμάτων και στη μνήμη όσων νέων παιδιών και συνολικά όλων των θυμάτων που έχασαν τη ζωή τους, μιλώντας στην εκπομπή GPS και τον Θάνο Σιαφάκα.

Προαναγγέλλει πως σύντομα θα υπάρξει νομοθετική ρύθμιση που θα αναβαθμίζει σε κακούργημα την κλοπή και την αποδοχής υλικού από τρένα και σταθμούς που στο εξής θα τιμωρείται ακόμη και με ισόβια κάθειρξη όταν απειλείται η ασφάλεια και προκαλείται δυστύχημα με την απώλεια πολλών ανθρωπίνων ζωών.

Ερωτηθείς για την πορεία της έρευνας, απαντά πως “από την πρώτη στιγμή επιλήφθηκε η Δικαιοσύνη σε ανώτατο επίπεδο. Είναι πρόθεση σε απόδοση της ελάχιστης τιμής στη μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών και στον πόνο των οικογενειών που έχουν χάσει τους δικούς τους ανθρώπους, να φτάσουμε μέχρι το τέλος αναζητώντας και βρίσκοντας τους πραγματικούς υπευθύνους γι αυτό το ανείπωτο δυστύχημα. Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη αλλά η προτροπή που υπάρχει απ όλους μας και η διάθεση από την ίδια τη Δικαιοσύνη είναι να φτάσουμε μέχρι το τέλος. Στόχος σ αυτή την προσπάθεια είναι να δημιουργηθούν οι συνθήκες ώστε να μην επαναληφθεί ποτέ κάτι τέτοιο.”

Σχετικά με το αν θα υπάρξουν αποτελέσματα πριν τη διενέργεια εκλογών, λέει πως «η απόδοση ποινικών ευθυνών από πλευράς πόσοι πρέπει να κληθούν, πόσοι να μαρτυρήσουν, πόσα στοιχεία να συγκεντρωθούν δεν είναι μια εύκολη υπόθεση. Είναι μια υπόθεση για την οποία δεν μπορεί κανείς ν αποφανθεί χωρίς να ακούσει ή να κλητεύσει όλους τους εμπλεκόμενους σε αυτήν και χωρίς να συλλεχθούν τα απαραίτητα στοιχεία.”