Τα Πρόσωπα Της Εβδομάδας Μίνα Ράλλη
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

H Emma Cowell στα «Πρόσωπα της εβδομάδας» | 11.11.2023

Η Emma Cowell ζει στην Κορνουάλη του Ηνωμένου Βασιλείου, με τον σύζυγό της και τη γάτα τους. Το πρώτο μυθιστόρημα της πρώην ηθοποιού και παρουσιάστριας του BBC «One Last Letter From Greece» έγινε best seller σε Αμερική και Καναδά, ενώ έχει μεταφραστεί στα ελληνικά, τα δανικά, τα πολωνικά, τα γερμανικά και τα ρωσικά.

Η ιστορία διαδραματίζεται στη Μεθώνη της Μεσσηνίας, όπου η Σόφι, η ηρωίδα του βιβλίου, βρίσκει παρηγοριά μετά το θάνατο της μητέρας της και ανακαλύπτει το νόημα της ζωής.

Σε αυτό το συναρπαστικό βιβλίο, που κυκλοφορεί στη χώρα μας με τον τίτλο «Ένα Τελευταίο Γράμμα από την Ελλάδα» από τις εκδόσεις Πεδίο, ήταν αφιερωμένη αυτό το Σάββατο, 11 Νοεμβρίου, η εκπομπή «Τα Πρόσωπα της Εβδομάδας», που παρουσιάζει η Μίνα Ράλλη.

Καλεσμένη στο στούντιο της Φωνής της Ελλάδας η διευθύντρια του Γυμνασίου Μεθώνης, Κατερίνα Πλακούδα, που «ανακάλυψε» τυχαία το βιβλίο σε ένα βιβλιοπωλείο και ήταν αυτή που είχε την ιδέα για την παρουσίασή του, τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μεθώνης.

Μαζί μας η ίδια η συγγραφέας, που μας αποκάλυψε τι ήταν αυτό που την έκανε να ερωτευτεί τη Μεθώνη και γιατί η Ελλάδα έγινε γι αυτή όχι μόνο πηγή έμπνευσης, αλλά και δεύτερη πατρίδα.

Για το βιβλίο, που μας ταξιδεύει στην ομορφιά του έρωτα αλλά και στις αιώνιες ομορφιές της Ελλάδας και ειδικά της Μεσσηνίας, μας μιλάει ακόμη ο διευθυντής του Δημοτικού σχολείου Μεθώνης, Διονύσης Ψαλλίδας.

Επιμέλεια-παρουσίαση: Μίνα Ράλλη

σχετικα ondemand