Τα Πρόσωπα Της Εβδομάδας Μίνα Ράλλη
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Τα Πρόσωπα της Εβδομάδας: Αλέξης Φώτος | 17.06.2023

Στα χρόνια, που είχε εδραιωθεί το καθεστώς του Χότζα στην Αλβανία,  οι λόγοι που θα έφερναν κάποιον ενώπιον του δικαστηρίου ήταν η αντίσταση και η προπαγάνδα εναντίον του συστήµατος. Για την ελληνική µειονότητα, όµως, υπήρχε και ένας επιπλέον λόγος: η αγάπη για τη µητέρα πατρίδα, για την Ελλάδα. Και όσοι αυτή την αγάπη την εξέφρασαν δημόσια και την υπερασπίστηκαν µε πάθος, έγιναν κόκκινο πανί για το καθεστώς.

Το Σάββατο 17 Ιουνίου, ο συγγραφέας Αλέξης Φώτος, ήταν καλεσμένος στην εκπομπή της Μίνας Ράλλη «Τα Πρόσωπα της Εβδομάδας», περιγράφει άγνωστες συγκλονιστικές πτυχές αυτού του ζοφερού καθεστώτος.

Ο Αλέξης Φώτος μοιράζεται μαζί μας τις µαρτυρίες του παππού και του πατέρα του, που έζησαν εκείνη την εποχή και μας μιλάει για το βιβλίο του «Ένα ποτάμι δάκρυα» με θέμα τα δεινά του βορειοηπειρωτικού ελληνισμού από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο ως τις αρχές της δεκαετίας του ’90, που παρουσιάστηκε στην Πρεσβεία της Ελλάδας στο Βέλγιο στις 15 Ιουνίου. 

σχετικα ondemand