Σαν τον Οδυσσέα Νικολέττα Λιακοσταύρου
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Σαν τον Οδυσσέα, Με τη Νικόλ Λιακοσταύρου | 05.08.2023

ΝΑΣΟΣ ΜΑΤΡΑΚΑΣ

Ο Νάσος Ματράκας αφήνει για λίγο τα ”τρελλά νερά” κι ήρθε στο στούντιο για μια κουβέντα καρδιάς, με νότες και στίχους. Ένας καλλιτέχνης και άνθρωπος, συνεπής και με τη δουλειά του και με τον τόπο του. Ο Νάσος Ματράκας είναι ”σκέτος” και αυτάρκης.

Μιλήσαμε για τα τρία του άλμπουμ και γιατί μόνον αυτά τα τρία, μέσα σε τόοοοσα χρόνια. Για την απόφασή του να επιστρέψει στην δική του Ιθάκη, τα Ψαχνά Εύβοιας και να δημιουργήσει, εκεί.
Ένας Χαλκιδαίος, πρώην Κυψελιώτης που ”γουστάρει το ροκ, αλλά γουστάρει και το ρεμπέτικο – λαϊκό τραγούδι, ακόμη και το κρητικό, έχοντας ισχυρές προσλαμβάνουσες από τη ζωή στην επαρχία” ( ΔΙΣΚΟΡΥΧΕΙΟΝ – Φώτης Τρούσας)
Αναφέρθηκε στο Μουσικό Καφενείο του στα Ψαχνά, απ΄ όπου πέρασαν ο Άσιμος, ο Γερμανός, ο Καράλης, ο Κούτρας, ο Daily Ross, o Γιάννης Σπυρόπουλος Μπαχ που τους συνδέει και μια φιλία κ.α.

”Ο Νάσος είναι πρωτογενές πράγμα, κατάγεται απ΄ αυτή την αιρετική φυλή, απ΄ το ρεμπέτικο κι από τον Διονύση Σαββόπουλο. Ο Νάσος ήταν πιο προσεκτικός και πιο κουμπωμένος απ΄ τον συνοδοιπόρο του, τον Νικόλα Άσιμο, κάτι που με συγκίνησε.” (Γιάννης Σπυρόπουλος Μπαχ για τον Νάσο Ματράκα, στον Αντώνη Μποσκοΐτη)

ΛΙΣΤΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ – Νάσος Ματράκας: 1) Αλητάκι (Το δελφινάκι του Ευβοϊκού, 2) Στην επαρχία, 3) Άγρια μανιτάρια, 4) Ο ρουφιάνος, 5) ΚΕΒΟΠ, 6) Hellas as Hell, 7) ‘Εκλεισα την πόρτα

σχετικα ondemand