Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου με τον Προκόπη Αγγελόπουλο | 30.05.2024

Στην εκπομπή της Πέμπτης, 30 Μαϊου 2024, γνωρίσαμε ακόμη δύο υποψήφιους για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου. Από το ΜέΡΑ25, ο Κλέων Γρηγοριάδης, ηθοποιός, εκλεγμένος βουλευτής με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη, μίλησε για τις ανατροπές που χρειάζεται να γίνουν στην Κοινωνία για να πάρουν άλλη τροπή τα πράγματα και να δοθούν λύσεις στα αδιέξοδα, κυρίως σε ό,τι έχει να κάνει με τις τεράστιες κοινωνικές ανισότητες, αλλά και για τον ρόλο που πρέπει να έχει ένας αριστερός ευρωβουλευτής στο ευρωκοινοβούλιο. Επίσης, τη δεύτερη ώρα, από τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. γνωρίσαμε την υποψήφια που έρχεται από τον Ελληνισμό της Αυστραλίας, κα Κατερίνα Πριφτάκη, δικηγόρο, που αναγκάστηκε από τις συνθήκες να αφήσει την Ελλάδα μέσα στα χρόνια των μνημονίων και να εγκατασταθεί στη Μελβούρνη. Η κα Πριφτάκη, επικεντρώθηκε στα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την Ομογένεια και την ανάγκη να εκπροσωπηθούν οι απόδημοι Έλληνες από το Ελληνικό κράτος και τους εκπροσώπους του στο Ευρωκοινοβούλιο, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.
Κατά τ’ άλλα, η εκπομπή κινήθηκε, στην αρχή και στο τέλος σε ρυθμούς Ολυμπιακού, μετά την κατάκτηση του Conference League από τους ερυθρόλευκους σε μια μαγική βραδιά για το Ελληνικό ποδόσφαιρο, φιλοξενώντας τον αθλητικογράφο της ΕΡΑ Σπορ, Χρήστο Κοντό στο στούντιο, και κλείνοντας με μια τηλεφωνική επικοινωνία με τη Μελβούρνη και τον αντιπρόεδρο της τοπικής ΠΕΦΟ, Κώστα Αθανασίου, που μας περιέγραψε το πως είδαν και γιόρτασαν την κατάκτηση του κυπέλου, οι ομογενείς μας, και τις αθλητικές ειδήσεις με την Αντιγόνη Δρακάτου στο στούντιο. Λίγο πριν τις 11, ωστόσο, κάναμε μια στάση Κυκλάδες, για να ακούσουμε για το δημοσιογραφικό εγχείρημα που ονομάζεται “Βιώσιμες Κυκλάδες”, με αφορμή μια εκδήλωση που έγινε στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης για το πολύ σοβαρό ζήτημα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουν τα νησιά του νοτίου Αιγαίου, από την ανεξέλεγκτη οικιστική ανάπτυξη, τον Τουρισμό χωρίς κανόνες και υποδομές, σε μια συγκυρία στην οποία η κάτοικοι των νησιών αισθάνονται ολοένα και περισσότερο ξένοι στον τόπο τους. Για το θέμα μίλησε ο δημοσιογράφος Γιάννης Παλαιολόγος ο οποίος μαζί με τον Τάσο Τέλλογλου έχει την επιμέλεια αυτού του εγχειρήματος.

σχετικα ondemand