Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη στην εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου”|24.05.2024

Τη Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Ιδρύτρια και Διευθύντρια του Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου, φιλοξένησε, λίγο πριν πετάξει για τη Βοστώνη, η εκπομπή ”Πάρε τον Χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο, για τη διοργάνωση του 10ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου ”ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΜΜΕ”, που θα πραγματοποιηθεί από 28 Μαϊου έως 2 Ιουνίου, με θέμα τη διδασκαλία και τη διάδοση της Ελληνικής γλώσσας στην Ομογένεια της Αμερικής. .

Η κ. Τσιτσανούδη – Μαλλίδη δήλωσε ότι την Πέμπτη, 23 Μαίου, παρουσιάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων το πρόγραμμα του Θερινού Πανεπιστημίου, το οποίο ανακηρύχθηκε ως εθνική προσπάθεια και εξέφρασε την αγωνία και την ευθύνη των διοργανωτών, για την επιτυχή διεξαγωγή του.
Επίσης, χαρακτήρισε πολύ εντυπωσιακή τη συμμετοχή των ερευνητών από εικοσιπέντε Πανεπιστήμια και Ερευνητικά Κέντρα της Ευρώπης και της Αμερικής, των εκπαιδευτικών από τα ελληνικά ομογενειακά σχολεία, καθώς και των δημοσιογράφων από τα ομογενειακά Μέσα.

Όπως τόνισε, το παρών θα δώσουν οι Πρόεδροι της Ομοσπονδίας Σωματείων Νέας Αγγλίας, της Ελληνικής Κοινότητας Μείζονος Μόντρεαλ και της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης και Βικτώριας. Επισήμανε, επίσης, ότι η συνάντηση αυτή θα έχει εθνικά χαρακτηριστικά και θα λειτουργήσει ως μία μεγάλη εμψύχωση, δείχνοντας την συνεχή μας σύνδεση με τους Ομογενείς μας. Πρόσθεσε, τέλος, ότι “στόχος είναι να είμαστε ωφέλιμοι και με προτάσεις που θα συνεισφέρουν στην αναζωογόνηση της διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας”.

Παράλληλα, η κ. Τσιτσανούδη– Μαλλίδη, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει σε όλο αυτό το απαιτητικό εγχείρημα, την ΑΧΕΠΑ Αμερικής, τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού του ΥΠΕΞ και την στρατιά εθελοντών από Ελλάδα και Βοστώνη. Επίσης, αναφέρθηκε στην ΕΡΤ και τη “Φωνή της Ελλάδας” που στήριξαν με εντυπωσιακό τρόπο, όπως είπε, την μεγάλη αυτή προσπάθεια.

Τα προγράμματα και τα links του 1Οου Θερινού Πανεπιστημίου, μπορεί να τα παρακολουθήσει όποιος ενδιαφέρεται ζωντανά στην Ελλάδα και τον κόσμο, στην ιστοσελίδα: https/summerschool.ac.uoi.gr

σχετικα ondemand