Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου με τον Προκόπη Αγγελόπουλο | 24.05.2024

Στην εκπομπή της Παρασκευής, 24 Μαϊου 2024, αμέσως μετά τα εισαγωγικά, συνομιλήσαμε με την καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας στο πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και και συνεργάτιδα του Κέντρου Ελληνικών Σπουδών του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, κα Νικολέττα Τσιτσανούδη-Μαλλίδη για το 10ο Θερινό Πανεπιστήμιο που θα γίνει στη Βοστώνη 28 Μαϊου με 2 Ιουνίου και θα συγκεντρώσει σημαντικούς Έλληνες επιστήμονες αλλά και φοιτητές από όλο τον κόσμο. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ κ. Θεόδωρος Τσούχλος μας μίλησε για το τεράστιο πρόβλημα με τη στέγαση, αλλά και τη σίτιση και τις μετακινήσεις που αντιμετωπίζουν στα νησιά οι συνάδελφοί του και πως μπορεί (αν μπορεί) αυτό να λυθεί.
Στη δεύτερη ώρα της εκπομπής είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με τον Βαγγέλη Γερμανό, σε μια απολαυστική και εκ βαθέων συνέντευξη με τον αγαπημένο τραγουδοποιό και ερμηνευτή. Αμέσως μετά ακούσαμε την ηχογραφημένη συνέντευξη που έδωσαν στον Προκόπη Αγγελόπουλο οι 5 πρωταγωνίστριες της παράστασης “Μαρίκες#δενπροκειταιγιαδιασημεςπερσονες” στο θέατρο Ελ Ερ, μια παράσταση που έχει ως αφετηρία τις συνεντεύξεις που έδωσαν 5 διαφορετικές γυναίκες για τις ζωές τους και τα στερεότυπα με τα οποία τις αντιμετώπιζε πάντοτε η κοινωνία και οδηγούσαν σε καταστάσεις που περιόριζαν τα δικαιώματά τους. Στο μικρόφωνο της Φωνής της Ελλάδας μιλούν οι Ιωάννα Ζέρβα, Μαίρη Λογοθέτη, Αρετή Μακρολειβαδίτη, Άννα Μαργαριτίδου και Μαρία Ελένη Παπατριανταφύλλου.
Η εκπομπή έκλεισε με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς στις διεθνείς ειδήσεις και τον Δημήτρη Γιαχανατζή με τα αθλητικά νέα.

σχετικα ondemand