Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου με τον Προκόπη Αγγελόπουλο | 29.03.2024

Στην εκπομπή της Παρασκευής, 29 Μαρτίου 2024, μιλήσαμε για την Επικαιρότητα και, μετά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, γνωρίσαμε την κα Έλενα Βάκα, δήμαρχο Χαλκιδέων, μία από τις 22 γυναίκες δημάρχους, στο πλαίσιο του σχετικού αφιερώματος της εκπομπής. Πριν τις 11, ο κοινοβουλευτικός συντάκτης του Πρώτου Προγράμματος, Ανδρέας Μαραθιάς, μας έδωσε την ανάλυσή του για τη συζήτηση στη βουλή, μεταξύ πολιτικών αρχηγών, στο πλαίσιο της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και στήριξαν τα κόμματα του αριστερού χώρου.
Στο δεύτερο μέρος, στην τηλεφωνική γραμμή είχαμε τη Δρ. Διονυσία Αυγερινοπούλου, Ειδική Απεσταλμένη του πρωθυπουργού για τους Ωκεανούς και αρμόδια για τη διοργάνωση της 9ης παγκόσμιας Συνδιάσκεψης για τους Ωκεανούς (9th Our Ocean Conference), η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα στις 15 – 17 Απριλίου 2024. Η κα Αυγερινοπούλου μίλησε για τις προκλήσεις που δημιουργεί στην παγκόσμια κοινότητα την Κλιματική Κρίση και τη σημασία της προστασίας των θαλασσών για το παγκόσμιο Οικοσύστημα. Επίσης, ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες και τις προτεραιότητες, εν όψει της συνδιάσκεψης που θα γίνει στην Αθήνα. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος του Εθνικού κέντρου Αιμοδοσίας, Παναγιώτης Κατσίβελας μίλησε για το πως οργανώνεται η Αιμοδοσία στη χώρα, με τη συγκέντρωση αρμοδιοτήτων στο Εθνικό Κέντρο, με την ευκαιρία της Διήμερης Εθελοντικής Αιμοδοσίας, που γίνεται στην Πλατεία Συντάγματος μέχρι τις 29 Μαρτίου.
Τέλος, λίγο πριν τις αθλητικές ειδήσεις, φιλοξενήσαμε τηλεφωνικά στην εκπομπή τον κ. Κωνσταντίνο Κακαρούντα, πρόεδρο της ΑΣΙΦΑ ΕΛΛΑΣ, της ένωσης των ελλήνων δημιουργών Animation, με αφορμή την εκδήλωση για την απονομή των ετήσιων βραβείων στις καλύτερες Ελληνικές animation ταινίες, που γίνεται το Σάββατο, 30 μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στην Ελληνοαμερικανική Ένωση.

σχετικα ondemand