Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 20-3-2024

Στην εκπομπή της Τετάρτης, 20 Μαρτίου 2024, μετά τον σχολιασμό της Επικαιρότητας και την ανάγνωση των εφημερίδων, μιλήσαμε τηλεφωνικά με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα, σχετικά με την προσπάθεια αποκατάστασης της κανονικότητας στη Θεσσαλία και αντιπλημμυρικής θωράκισης, με βάση το Ολλανδικό σχέδιο αλλά και τις προτάσεις της Περιφέρειας. Βασικός άξονας της κουβέντας ήταν η αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και η ανάγκη, σύμφωνα με τον κ. Κουρέτα, να διατηρηθεί η καλλιέργεια του βαμβακιού και να συνδεθεί με τη Βιομηχανία, έτσι ώστε να μείνει η προστιθέμενη αξία του παραγόμενου προϊόντος στη χώρα μας. Πριν τις 11, συνδεθήκαμε τηλεφωνικά με Γερμανία απ’ όπου, ο Έλληνας εκδότης της εφημερίδας Ευρωπολίτης, Βασίλης Βούλγαρης, σχολίασε την Ελληνική Επικαιρότητα, με βασικό ζήτημα το θέμα των Τεμπών αλλά και την Επιστολική Ψήφο, καθώς, όπως είπε, το ενδιαφέρον για συμμετοχή στις ευρωεκλογές των αποδήμων δεν είναι τόσο μεγάλο όσο θα περίμενε κανείς, μετά τη θεσμοθέτησή της.
Στη δεύτερη ώρα, ενημερωθήκαμε για ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρείας Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης για την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση των γυναικών Ρομά, μέρος του οποίου είναι και ημερίδα που γίνεται στα γραφεία της Εταιρείας, στο Μεταξουργείο, το μεσημέρι της Πέμπτης, 21 Μαρτίου, όπου γυναίκες Ρομά από περιοχές της Αττικής που ζουν θα συναντηθούν με άλλες γυναίκες και θα συνδιαλλαχθούν για τα δικαιώματα των γυναικών και την ανάγκη για ίσες ευκαιρίες. Για το θέμα μίλησε η κα Έλλη Χρίστουλα, επιστημονική σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ και επιστημονική υπεύθυνη του έργου. Στο τελευταίο ημίωρο, αφιερώσαμε χρόνο στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Στοματικής Υγιεινής, συνομιλώντας με τον κ. Κωνσταντίνο Κούγια, πρόεδρο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, για τη στοματική υγιεινή των Ελλήνων, την ανάγκη να μεγαλώσει το ποσοστό κάλυψης της φροντίδας αυτής από το ΕΣΥ.
Η εκπομπή έκλεισε με τις αθλητικές ειδήσεις με τον Δημήτρη Γιαχανατζή στο στούντιο.

σχετικα ondemand