Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο σκηνοθέτης Κώστας Παπακωστόπουλος στην εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου” | 19.03.2024

Τον διακεκριμένο σκηνοθέτη Κώστα Παπακωστόπουλο, ιδρυτή και Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ελληνογερμανικού Θεάτρου της Κολωνίας, συνάντησε σήμερα η εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο.

Ο κ. Παπακωστόπουλος μίλησε για την ιστορία του Ελληνογερμανικού Θεάτρου που φέτος συμπληρώνει 34 χρόνια από την ίδρυσή του, καθώς και για την απόφαση του να αφήσει την Ελλάδα πριν χρόνια και να μεταναστεύσει στη Γερμανία, όπου σπούδασε θεατρολογία στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.

Εκεί, όπως είπε, συνεργάστηκε με δύο πολύ μεγάλα ονόματα της εποχής, τον Ντίμιτερ Γκότσεφ, στο Κρατικό Θέατρο της Κολωνίας στα τέλη της δεκαετίας του 80 και αργότερα με τον Φράνκ Κάστορφ στο Φόλκσμπινε του Βερολίνου, όπου μέσα από αυτή την εμπειρία, αποφάσισε αργότερα να δημιουργήσει το δικό του θεατρικό σχήμα.

Ο κ. Παπακωστόπουλος αναφέρθηκε, επίσης, στην παράσταση που ετοιμάζουν με τίτλο “Ο ομφαλός της γης”, η οποία θα ξεκινήσει να παίζεται τον Ιούνιο και είναι μια αλληγορία πάνω στην αρχαία Ελλάδα και την κλιματική κρίση του σήμερα.

Επίσης, αναφέρθηκε στον θεσμό του θεάτρου, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στη Γερμανία και στις διαφορές μεταξύ τους, ενώ, η συζήτηση έκλεισε, με μια αναφορά στη σημερινή ελληνική πολιτικοκοινωνική πραγματικότητα, έτσι όπως ο ίδιος τη βιώνει ως απόδημος Έλληνας και άνθρωπος του πολιτισμού, επισκεπτόμενος τακτικά την Ελλάδα.

σχετικα ondemand