Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 15-3-2024

Στην εκπομπή της Παρασκευής, 15 Μαρτίου 2024, συνομιλήσαμε με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Πάτρα, Αθανασία Σταμοπούλου, για τις καρναβαλικές εκδηλώσεις του τριημέρου στην πρωτεύουσα της Αποκριάς και του Κεφιού. Στη συνέχεια και μετά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, παρουσιάσαμε μια εξαιρετική θεατρική παράσταση που παίζεται στο Θέατρο – Πολυχώρος Εκστάν συνομιλώντας με την πρωταγωνίστρια, Ελένη Παπαχριστοπούλου, που ενσαρκώνει στη σκηνή την ηρωίδα του βιβλίου της Μαργκερίτ Ντυράς, «Αγγλίδα Ερωμένη».
Στη δεύτερη ώρα, ξεκινήσαμε με μια συνέντευξη με τον ομότιμο καθηγητή στη Σορβόννη (Παρίσι 1), Αρχιτέκτονα, Πολεοδόμο και Πολιτικό Επιστήμονα με ειδίκευση στη γεωπολιτική της Ευρώπης, των Βαλκανίων και της Ανατολικής Μεσογείου, στη διασπορά και στον φυσικό σχεδιασμό, κ. Γιώργο Πρεβελάκη. Ο κ. Πρεβελάκης μας μίλησε για τη φυγή του από την Ελλάδα στην εποχή της Χούντας, την καριέρα του στο Εξωτερικό και στο Παρίσι όπου και εγκαταστάθηκε, την εμπειρία του στο κομμάτι του πολεοδομικού σχεδιασμού στην Αθήνα, επί υπουργίας Στέφανου Μάνου στον τομέα της Χωροταξίας, αλλά και για τα όσα συμβαίνουν σήμερα στη διεθνή πολιτική και κυρίως στη Γάζα και στην Ουκρανία.
Οι συνεντεύξεις της εκπομπής ολοκληρώθηκαν με τη συνάντηση που είχαμε με τον σκηνοθέτη και ηθοποιό, Γιώργο Φραντζεσκάκη, ο οποίος, αυτή την εποχή, σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί σε τρία έργα στο θέατρο ΕΛΙΑΡΤ.

σχετικα ondemand