Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Έλληνας πίσω από τα μεγάλα κινηματογραφικά εφέ του Hollywood στην εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου”| 14.03.2024

Στον μαγικό κόσμο του κινηματογράφου και των ειδικών εφέ μας “ταξίδεψε” σήμερα, στην εκπομπή ”Πάρε τον Χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο, ο Μάνος Σταυρόπουλος, συνιδρυτής του συλλόγου ”Προοδευτικοί Απόδημοι”, ο οποίος τα τελευταία 10 χρόνια ζει στην Αγγλία, στα περίχωρα του Λονδίνου, και τα τελευταία 7 χρόνια εργάζεται στον χώρο του κινηματογράφου, όπου ασχολείται με τα ειδικά εφέ.
Ο κ. Σταυρόπουλος, είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, διπλωματούχος Τοπογράφος μηχανικός, με ειδίκευση στην τεχνολογία των 3Δ laser σαρωτών. Όπως είπε, δεν είχε φανταστεί ποτέ του ότι θα κάνει αυτό το επάγγελμα, του δόθηκε όμως αυτή η ευκαιρία όταν μετακόμισε στην Αγγλία.
Η εταιρεία του, παρέχει υπηρεσίες 3Δ σάρωσης/αποτύπωσης των ηθοποιών, των σκηνικών και των τοποθεσιών με τη χρήση 3Δ laser σαρωτών και φωτογραμμετρίας για τα τμήματα VFX μεγάλων κινηματογραφικών παραγωγών (amazon, marvel, Disney, star wars, mission impossible, harry potter, dune, game of thrones, κ.ά).
Όπως είπε ο κ. Σταυρόπουλος, τα τελευταία 3 χρόνια η εταιρεία έχει μεταφέρει μέρος της αλυσίδας παραγωγής της στην Ελλάδα, ιδρύοντας ένα παράρτημα στο οποίο μέχρι στιγμής απασχολούνται 12 νέοι απόφοιτοι.

σχετικα ondemand