Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 8-3-2024 – εκπομπή αφιερωμένη στις γυναίκες όλου του κόσμου

Τη μέρα που γιορτάζουν οι γυναίκες, η εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου” φιλοξένησε τηλεφωνικά την κα Βαρβάρα Αθανασίου-Ιωάννου, Ιδρύτρια και επικεφαλής Δικτύου Πνευματικής Τροφής Ελληνίδων Αυστραλίας, συγγραφέα του βιβλίου “Her Voice”, με την οποία μιλήσαμε για τα δεδομένα που ισχύουν στη χώρα που ζει και δραστηριοποιείται σε σχέση με τα δικαιώματα των γυναικών και την κακοποίηση και τις γυναικοκτονίες. Μιλήσαμε, ακόμη, για το μεγάλο συνέδριο που ετοιμάζει με πρωταγωνίστριες διακεκριμένες Ελληνίδες της Διασποράς στην Ήπειρο τον Σεπτέμβριο του 2024 και, φυσικά, για το βιβλίο της για το οποίο ακόμη αναζητά χρηματοδότηση για να το εκδώσει στα Ελληνικά. Επίσης, γνωρίσαμε την κα Μαριλένα Μελά, διευθύντρια Κλινικής Εργαστηριακής Γενετικής στο New York Genom Center, η οποία αυτή την εποχή βρίσκεται στην ιδιαίτερη πατρίδα της τη Λευκάδα με άδεια μητρότητας. Της ζητήσαμε, μεταξύ άλλων, να μας πει πόσο πιο δύσκολα μπορεί μια γυναίκα να κατακτήσει “κορυφές” στον επιστημονικό τομέα σε σχέση με άνδρες συναδέλφους της εξαιτίας των διακρίσεων και πόσο ανασφαλής μπορεί να αισθάνεται για το γεγονός ότι απέχει από τα καθήκοντά της εξαιτίας της ανάγκης της να είναι κοντά στο παιδί της.
Τη δεύτερη ώρα (και μετά μια σύντομη τηλεφωνική ανταπόκριση της ρεπόρτερ της ΕΡΤ, Ελίνας Κολύβα, από το κέντρο της Αθήνας και το μεγάλο συλλαλητήριο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων) φιλοξενήσαμε στο στούντιο τη μαραθωνοδρόμο-δρομέα μεγάλων αποστάσεων, Γιώτα Βλαχάκη. Μιλήσαμε για τις μεγάλες της επιτυχίες, με διακρίσεις στον κλασικό μαραθώνιο και στο πανελλήνιο πρωτάθλημα ανωμάλου δρόμου, παρά το γεγονός ότι πρέπει το ίδιο καλά να ανταποκρίνεται στον τετραπλό ρόλο της μητέρας, της συζύγου, της εργαζόμενης και της αθλήτριας. Η Γιώτα Βλαχάκη έχει βάλει ως στόχο την πρωτιά στον κλασικό μαραθώνιο της Αθήνας και κρυφό όνειρο την επιστροφή της στους Ολυμπιακούς αγώνες, για πρώτη φορά μετά το 2016.

σχετικα ondemand