Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Χάρης Πανακούλιας στην εκπομπή ”Πάρε τον Χρόνο σου” | 07.03.2024

Τον Χάρη Πανακούλια, κάτοικο Λονδίνου – συνιδρυτή του συλλόγου ”Προοδευτικοί Απόδημοι”, συνάντησε σήμερα η εκπομπή ”Πάρε τον Χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο, με αφορμή το θέμα της διαρροής προσωπικών δεδομένων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας κατοίκων του εξωτερικού.

Ο κ. Πανακούλιας, μιλώντας για το σύλλογό τους, είπε, ότι εκτός από τους δύο ιδρυτές που τον διαχειρίζονται, συμμετέχουν και άλλοι πολίτες και η πρωτοβουλία τους ξεκίνησε μετά την ψήφιση της επιστολικής ψήφου, όπου μέσα από το site τους ενημερώνουν τους ομογενείς και συμβάλλουν στην εγγραφή τους.

Απαντώντας σε ερώτηση για το πως αποφάσισε να μεταναστεύσει, είπε, ότι η γενιά του έφυγε στην οικονομική κρίση. Ο ίδιος μετανάστευσε στο Ηνωμένο Βασίλειο το 2015 μετά τις σπουδές του στο Πολυτεχνείο Κρήτης, όταν η εργασιακή κατάσταση στην Ελλάδα δεν ήταν και τόσο καλή. Έτσι αποφάσισε να δοκιμάσει την τύχη του σε μια άλλη χώρα, με δυσκολία αρχικά, αλλά κατάφερε μετά από δώδεκα χρόνια να χτίσει την καριέρα του και να κάνει την οικογένειά του.

Αναφερόμενος στο θέμα της διαρροής των προσωπικών στοιχείων των ομογενών, τόνισε, ότι τις τελευταίες μέρες έλαβε αρκετά μηνύματα από φίλους Έλληνες του εξωτερικού για το email που έλαβαν από την Ευρωβουλευτή της ΝΔ, κ. Άννα Ασημακοπούλου, οι οποίοι τον ρωτούσαν αν γνωρίζει κάτι.

Στη συνέχεια, ο συνιδρυτής των Προοδευτικών Δυνάμεων υποστήριξε ότι το email αυτό δεν μπορεί παρά να έχει παρθεί από το ΥΠΕΣ χωρίς την άδεια των ομογενών, για τη συγκεκριμένη Ευρωβουλευτή και εξέφρασε την απορία του πως από τη στιγμή που η κ. Ασημακοπούλου έχει διατελέσει Τομεάρχης Ψηφιακής Πολιτικής Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης του κομματός της, δεν γνώριζε ότι δεν έπρεπε να σταλούν τα e-mails.

Τέλος, πρόσθεσε, ότι το site των Προοδευτικών Αποδήμων βρίσκεται σε διαδικασία ανανέωσης και ελπίζουν να έχουν μεγάλη ανταπόκριση από τους Έλληνες του εξωτερικού στις ευρωεκλογές.

σχετικα ondemand