Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου με τον Προκόπη Αγγελόπουλο | 07.03.2024

Στην εκπομπή της Πέμπτης, 7 Μαρτίου 2024, μουσικά κάναμε αφιέρωμα στα μεγάλα τραγούδια του Δήμου Μούτση. Για τον δημιουργό που έφυγε από κοντά μας σε ηλικία 85 ετών, μίλησε στον Προκόπη Αγγελόπουλο ο Μανώλης Μητσιάς, ο ερμηνευτής που συνέδεσε το όνομά του με τον Δήμο Μούτση, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον. Αναφέρθηκε στη συνεργασία τους, στη σημασία που είχε για τον ίδιο, στη δύναμη της μουσικής του, στα σημαντικά τραγούδια του και στο αξεπέραστο μέγεθός του. Στη συνέχεια, και μετά την ανάγνωση των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων, γνωρίσαμε έναν νέο Έλληνα της Διασποράς, στον κ. Χάρη Πανακούλα, κάτοικο Λονδίνου και συνιδρυτή των “Προοδευτικών Αποδήμων”, μιας ομάδας μεταναστών της εποχής της κρίσης, που βρίσκονται σε διάφορα μέρη της γης και μοιράζονται την ίδια ιδεολογία (αυτοπροσδιοριζόμενο στον ευρύτερο κεντροαριστερό χώρο) που έχουν φτιάξει έναν ιστότοπο με σκοπό την ενημέρωση των αποδήμων για τα θέματα που αφορούν στην Ελλάδα, ειδικά από τη στιγμή που διευρύνεται η συμμετοχή τους στις εκλογικές διαδικασίες.
Στη δεύτερη ώρα της εκπομπής μιλήσαμε με την κα Φρόσω Ζέρβα, διευθύντρια της Δημόσιας Σχολής Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης Στεμνίτσας, που έχει δύο τμήματα, το τμήμα Σχεδιασμού Χειροποίητου κοσμήματος και το τμήμα του Συνοδού Βουνού, σε μια περιοχή με παράδοση αιώνων στην τέχνη της Αργυροχρυσοχοϊας. Πρόκειται για μια σχολή που προσφέρει σημαντική επαγγελματική διέξοδο στους νέους και είναι ελάχιστα γνωστή στο ευρύτερο κοινό. Αμέσως μετά, συνομιλήσαμε με τον καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου στο ΕΚΠΑ, κ. Γιώργο Σωτηρέλη, για το νομοσχέδιο που αφορά στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, που ψηφίζεται την Παρασκευή 8 Μαρτίου και έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στην εκπαιδευτική κοινότητα.
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς και τις διεθνείς ειδήσεις και τον Κώστα Κουκουλά στις αθλητικές ειδήσεις.

σχετικα ondemand