Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου με τον Προκόπη Αγγελόπουλο | 01.03.2024

Στην εκπομπή της Παρασκευής, 1 Μαρτίου 2024, αφιερώσαμε την πρώτη ώρα στην Επικαιρότητα, καθώς, εκτός από τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, συνομιλήσαμε και σχολιάσαμε τα όσα συμβαίνουν με την πολιτική συντάκτρια, Βούλα Κεχαγιά, ενώ συγκλονιστική ήταν η κουβέντα που κάναμε με τον κ. Νίκο Πλακιά, στο κλείσιμο της πρώτης ώρας, τον άνθρωπο που στο δυστύχημα-έγκλημα των Τεμπών έχασε τις δύο δίδυμες κόρες του και την ανιψιά του, τρία νέα κορίτσια, φοιτήτριες στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν θα μπορούσε να αισθανθεί δικαίωση, με κανέναν τρόπο, καθώς δικαίωση θα ήταν μόνο αν επέστρεφε στο σπίτι και έβρισκε τα κορίτσια του ζωντανά. Για την απόδοση Δικαιοσύνης, ωστόσο, απαίτησε από τα πολιτικά πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση να παραιτηθούν της ασυλίας τους και να βρεθούν ενώπιον του δικαστή. Χαρακτήρισε δολοφονία αυτό που συνέβη στα Τέμπη και θεωρεί αδιανόητο, το 2023, η ασφάλεια των επιβατών μιας αμαξοστοιχίας να εξαρτάται από έναν ανίκανο, όπως τον χαρακτήρισε, σταθμάρχη, αφού δεν λειτουργούσαν άλλα συστήματα που θα μπορούσαν να προλάβουν το ανθρώπινο λάθος.
Στη δεύτερη ώρα, “ταξιδέψαμε” μέχρι την Αγγλία, ξεκινώντας από το Μπέρμιγχαμ, όπου συναντήσαμε ένα νέο κορίτσι, την Έλενα Μυλωνά Ξυδάκη, που μετανάστευσε εκεί το 2016, σπούδασε τη μουσική και το τραγούδι και σήμερα είναι δασκάλα φωνητικής. Αφορμή για τη ραδιοφωνική αυτή συνάντηση ήταν η κυκλοφορία του νέου της σινγκλ με τον τίτλο “Burning”, ένα τραγούδι αφιερωμένο στη μνήμη του αδερφού της, τον οποίο έχασε στην ηλικία των 21 ετών, πριν από 7 χρόνια. Η Έλενα μίλησε για τη ζωή της στην Αγγλία, την πορεία που ακολούθησε για να φτάσει έως εδώ, την έμπνευση που πήρε τόσο από τον αδελφό της, που την παρότρυνε πάντοτε να ακολουθήσει το όνειρό της, αλλά και από τον παππού και τη γιαγιά της που ήταν καλλιτέχνες στη δεκαετία του ’60.
Μένοντας στην Αγγλία, συνομιλήσαμε με την κα Κυριακή Μήτσου, εκπαιδευτικό και εκπρόσωπο του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, με θέμα την εκδήλωση που διοργάνωσε το ίδρυμα για την Κυριακή, 3 Μαρτίου, στις 3 το μεσημέρι, με θέμα τους Φιλέλληνες και ειδικά τον Λόρδο Βύρωνα. Μια εκδήλωση στην οποία θα παρουσιάσουν αυτά που έχουν ετοιμάσει οι μαθητές του παροικιακού σχολείου του Αγίου Νικολάου του Λονδίνου.
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς στις διεθνείς ειδήσεις και την Αντιγόνη Δρακάτου στο στούντιο, η οποία μα ενημέρωσε για τις αθλητικές ειδήσεις.

σχετικα ondemand