Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου με τον Προκόπη Αγγελόπουλο | 29.02.2024

Η εκπομπή της Πέμπτης, 29 Φεβρουαρίου, ήταν πλαισιωμένη από τους στίχους των ποιημάτων του Γιώργου Σεφέρη, μέσα από τις μουσικές των μεγάλων δημιουργών που τη μελοποίησαν και τις φωνές των σημαντικών ερμηνευτών που τους τραγούδησαν. Παράλληλα, αφιερώσαμε ένα σημαντικό κομμάτι στη χθεσινή επέτειο του ενός χρόνου από το έγκλημα των Τεμπών. Σχολιάσαμε την Επικαιρότητα με τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Χρήστο Παγώνη. Μιλήσαμε με τον Δημήτρη Μπράτη, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ για την κινητοποίηση της προηγούμενης ημέρας, με αιτήματα την απόδοση ευθυνών και τη δικαίωση των θυμάτων των Τεμπών, και τα μισθολογικά των δημοσίων υπαλλήλων, ως αντίβαρο μπροστά στην Ακρίβεια. Πριν το κλείσιμο της πρώτης ώρα, γνωρίσαμε την κα Βαρβάρα Μητλιάγκα, δήμαρχο Σερρών, μία από τις 22 γυναίκες δημάρχους που αναδείχθηκαν μέσα από τις αυτοδιοικητικές κάλπες.
Στη δεύτερη ώρα, συνδεθήκαμε με Σαμοθράκη, απ’ όπου ο δήμαρχος του νησιού, Θανάσης Βίτσας μίλησε για την ιστορία του αρχαιολογικού μουσείου και αποκάλυψε ότι φέτος το καλοκαίρι, μετά από συνολικά 13 χρόνια εργασιών, αρχικά για την κτιριακή αποκατάσταση και, στη συνέχεια, για την διευθέτηση των υποδομών που αφορούν στα εκθέματα, ανοίγει, μέσα στο καλοκαίρι. Με τον κ. Μάνο Κιτσώνα, διευθυντή του Πλανηταρίου του Ιδρύματος Ευγενίδου, μιλήσαμε για τη νέα αναβάθμιση των προβολικών συστημάτων που το καθιστούν εκ νέου ως ένα από τα πιο σύγχρονα και τεχνολογικά εκπαιδευμένα στον κόσμο, αλλά και για τις νέες παραστάσεις που θα προβληθούν. Τέλος, ο κ. Δημοσθένης Δαββέτας, συγγραφέας, εικαστικός και καθηγητής Φιλοσοφίας στο Παρίσι, μας μίλησε για την προσωπικότητα και τη δύναμη και διαχρονικότητα της ποίησης του Γιώργου Σεφέρη, με αφορμή την επέτειο της γέννησής του.
Η Ιβάνα Τζόρτζεβιτς με τις διεθνείς ειδήσεις και η Αντιγόνη Δρακάτου με τα αθλητικά ολοκλήρωσαν το δίωρο της εκπομπής.

σχετικα ondemand