Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η Ελισάβετ Κυρίτση από τη Νότια Κορέα στην εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου”| 16.02.24

Τη δημοσιογράφο Ελισάβετ Κυρίτση συνάντησε σήμερα η εκπομπή ”Πάρε τον Χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο. Η Ελισάβετ Κυρίτση ζει στη Νότια Κορέα, στην πόλη Τσούνγκτζου, όπου πήγε ως ”ερωτική μετανάστρια”.

Απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου είπε ότι ”ήταν μεγάλο ρίσκο να πάω στην άλλη άκρη του κόσμου και πήρα την απόφαση μετά από πρόταση γάμου”.
Όπως μας είπε ”την περίοδο της καραντίνας είχα αρχίσει να μαθαίνω Κορεάτικα, είπα να κάνω κάτι καινούργιο”.

Έτσι, ξεκινώντας την εκμάθηση της ξένης γλώσσας, μπήκε σε σχετική εφαρμογή όπου γνώρισε τον σύζυγό της. Μετά από έναν χρόνο βιντεοκλήσεων πήγε στη Νότια Κορέα όπου έμεινε σε ξενοδοχείο καραντίνας την εποχή του κορωνοιού και στη συνέχεια συνάντησε το σύντροφό της. ”Μέχρι τότε έβλεπα την Κορέα σε σειρές”, δήλωσε και πρόσθεσε ότι ”είναι πολύ όμορφη χώρα, καθαρή, αλλά αν κάποιος δεν γνωρίζει την γλώσσα θα αντιμετωπίσει προβλήματα επικοινωνίας και κοινωνικοποίησης”.

Η περιφέρεια στην οποία ζει είναι πιο ήσυχη από την την Σεούλ και οι τιμές είναι χαμηλότερες αλλά είναι καλύτερα σε σχέση με την Ελλάδα, τόνισε, γιατί το ευρώ είναι πιο ισχυρό.
Όπως είπε, δεν οδηγεί πια και πηγαίνει παντού με λεωφορείο η με ποδήλατο καθώς η πόλη είναι φιλική σε ποδηλάτες και πεζούς.

Από τα τέλη Νοεμβρίου ως τώρα έχει χειμώνα και το καλοκαίρι έχει αρκετή ζέστη την περίοδο των μουσώνων λόγω υγρασίας.

Τέλος, αναφερόμενη στη δουλειά της είπε ότι κλείνει φέτος τρία χρόνια στη Νότια Κορέα. Τα δύο πρώτα χρόνια εργάστηκε σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή στην Ελλάδα μέσω τηλεργασίας. Τώρα συνεργάζεται με εκδοτικό οίκο στη χώρα μας κάνοντας επιμέλειες και μεταφράσεις ενώ ταυτόχρονα παραδίδει μαθήματα αγγλικών.

Η Ελισάβετ Κυρίτση γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα. Ως δημοσιογράφος έχει εργαστεί σε εφημερίδες, ραδιόφωνο και τηλεόραση. Έχει γράψει διηγήματα τα οποία έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογές του φανταστικού.

σχετικα ondemand