Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνοι σου | 16-2-2024

Στην εκπομπή της Παρασκευής, 16 Φεβρουαρίου 2024, επικοινωνήσαμε με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στην Καρδίτσα, Βαγγέλη Μητρούσια για να ενημερωθούμε για τις αποφάσεις των αγροτών για κλιμάκωση των κινητοποιήσεών τους και για κάθοδο στην Αθήνα, την Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου. Στη συνέχεια και μετά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, σχολιάσαμε την Επικαιρότητα με τον πολιτικό συντάκτη και ιδιοκτήτη του MATRIX24, Νίκο Φελέκη, έχοντας στο επίκεντρο της κουβέντας την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο και τις διαρροές βουλευτών, κυρίως από τη συμπολίτευση, και τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Η πρώτη ώρα έκλεισε με το θέμα της ίδρυσης μη κρατικών και μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων, για το οποίο συνομιλήσαμε με τον κ. Γιώργο Πλειο, καθηγητή του τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του ΕΚΠΑ, ο οποίος υποστήριξε ότι το άρθρο 16 του Συντάγματος θα εμποδίσει την πρόθεση της κυβέρνησης να περάσει από τη βουλή το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο ο ίδιος κατηγορηματικά θεωρεί αντισυνταγματικό.
Στο ξεκίνημα της δεύτερης ώρας, μιλήσαμε με τη διευθύντρια του Γυμνασίου Μεθώνης, Κατερίνα Πλακούδα, η οποία βρέθηκε στην Αθήνα, μαζί με μια ομάδα 27 παιδιών από το Γυμνάσιο και το Γενικό Λύκειο της πόλης τους για να συμμετέχουν στην εμπορική έκθεση της Εικονικής Επιχείρησης 2024, μαζί με άλλα σχολεία, με την “τσάντα των Castellans“, το προϊόν που παρουσιάζουν και αποτελεί σήμα κατατεθέν της περιοχής τους.
Αμέσως μετά, “ταξιδέψαμε” μέχρι τη Νότια Κορέα και συναντήσαμε, μέσω τηλεφώνου φυσικά, την Ελισάβετ Κυρίτση, μια γυναίκα που έχουμε γνωρίσει ως δημοσιογράφο της τηλεόρασης εδώ στην Ελλάδα, η οποία από το 2021, έχει μεταναστεύσει στη μακρινή αυτή χώρα, ως “ερωτική μετανάστρια”. Σήμερα, τρία χρόνια μετά, ζει εκεί με τον Νοτιοκορεάτη σύζυγό της, εργάζεται και ως καθηγήτρια Αγγλικών, έχει συνηθίσει την καθημερινότητα και έχει φτιάξει τον δικό της κύκλο γνωριμιών με ανθρώπους από διάφορες εθνικότητες.
Η εκπομπή έκλεισε με τις διεθνείς ειδήσεις με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς και τα αθλητικά με την Αντιγόνη Δρακάτου στο στούντιο.

σχετικα ondemand