Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 15-2-2024

Οι αγροτικές κινητοποιήσεις ήταν στο επίκεντρο της πρώτης τηλεφωνικής επικοινωνίας την εκπομπή της Πέμπτης, 15 Φεβρουαρίου 2024, με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στη Λάρισα, Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη να μας ενημερώνει για τις τελευταίες εξελίξεις στα μέτωπα των αγροτών, λίγο πριν τη συνάντηση στον κόμβο της Νίκαιας, στην οποία θα αποφασιζόταν το μέλλον των κινητοποιήσεων. Αμέσως μετά, διαβάσαμε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων και, στη συνέχεια, δώσαμε τον λόγο στον πολιτικό συντάκτη της εφημερίδας ΑΥΓΗ, Κώστα Πουλακίδα για τον σχολιασμό της Επικαιρότητας, με επίκεντρο κυρίως το θέμα της ψηφοφορίας στη Βουλή του νομοσχεδίου για την Ισότητα στον Γάμο, τα μέτωπα που έχουν ανοίξει για την κυβέρνηση με αγρότες, φοιτητές, ελεύθερους επαγγελματίες και τις εξελίξεις στον χώρο της κεντροαριστεράς μετά την εμφάνιση Κασσελάκη στην εκδήλωση που διοργανώθηκε από τους Τεμπονέρα-Χριστοδουλάκη-Αχτσιόγλου και ενόψει του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Πριν τις 11, ανοίξαμε το θέμα της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων, συνομιλώντας γι αυτό με τον κ. Περικλή Μήτκα, πρόεδρο της Εθνικής Αρχής Ανώτατης Εκπαίδευσης και πρώην πρύτανη του ΑΠΘ.
Μετά τις 11, συνδεθήκαμε με Κοζάνη, απ’ όπου η Δέσποινα Αμαραντίδου, ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην περιοχή μας ενημέρωσε για την κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας από τους αγρότες. Στη συνέχεια, γνωρίσαμε τη νέα δήμαρχο Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, Νίκη Ανδρεάδου, στο πλαίσιο της παρουσίασης των μόλις 22 γυναικών δημάρχων που αναδείχθηκαν από τις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές. Στις 11:25, η συνομιλήσαμε με τη νηπιαγωγό του 21ου νηπιαγωγείου Αθηνών, στου Γκύζη, Νίκη Κοκκινοπλίτη για την πρωτοβουλία που πήρε το σχολείο να επισκεφτεί τα γραφεία του περιοδικού των αστέγων “Σχεδία” να γνωρίσει τους ανθρώπους του και να συμμετέχει στην εβδομάδα στην οποία πολίτες επώνυμοι και μη αναλαμβάνουν να μοιράσουν το περιοδικό για να έρθουν πιο κοντά στους ανθρώπους αυτούς. Ακούσαμε το τραγουδάκι για τη σχεδία που έφτιαξαν και τραγούδησαν τα παιδιά του νηπιαγωγείου, ενώ η Νίκη Κοκκινοπλίτη μας μίλησε και για την εκπαιδευτική ομάδα “Το Σκασιαρχείο-Πειραματικοί ψηλαφισμοί για ένα σχολείο της κοινότητας” που φέτος κλείνει 10 χρόνια ζωής, προσφέροντας εναλλακτικές ιδέες και προτάσεις για το Δημόσιο Σχολείο, στοχεύοντας σε ένα σχολείο της Κοινότητας, βασισμένο στις αρχές και τις τεχνικές του μεγάλου Γάλλου παιδαγωγού Σελεστέν Φρενέ.
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με τις διεθνείς ειδήσεις από την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς και την αθλητική Επικαιρότητα με την Αντιγόνη Δρακάτου στο στούντιο.

σχετικα ondemand