Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου με τον Προκόπη Αγγελόπουλο | 09.02.2024

Εκπομπή αφιερωμένη, σε μεγάλο μέρος της, στην Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας ήταν η εκπομπή της Παρασκευής, 9 Φεβρουαρίου 2024.
Για την ημέρα και την Ελληνική Γλώσσα και την ιστορία της στο πέρασμα των χρόνων, αλλά και τον ρόλο της σήμερα και για την Ομογένεια και τους Έλληνες δεύτερης και τρίτης γενιάς μίλησαν η κα. Νικολέττα Τσιτσανούδη Μαλλίδη, καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και ο κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης, καθηγητής Γλωσσολογίας και πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ο κ. Μπαμπινιώτης τοποθετήθηκε και για το θέμα της ίδρυσης μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, επαναλαμβάνοντας την πρότασή του για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς πανελλαδικές εξετάσεις με τρόπο που το λύκειο και οι καθηγητές του θα επανακτήσουν το κύρος τους. Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια ξεκαθάρισε ότι δεν είναι δυνατόν μεγάλα ιδρύματα του Εξωτερικού να ενδιαφερθούν για την ίδρυση παραρτημάτων στη χώρα ,μας, αλλά συμφώνησε να υπάρχουν παράλληλα με τα Δημόσια ιδρύματα, τα οποία πρέπει να στηριχθούν οικονομικά. Στα μη κρατικά αυτά πανεπιστήμια θα μπορούν να εισάγονται μαθητές με βαθμούς λίγο χαμηλότερους από αυτούς που θα επιτυγχάνουν οι εισακτέοι στα δημόσια.

Στην εκπομπή, επίσης, σχολιάστηκα τα θέματα της Επικαιρότητας με τη βοήθεια του δημοσιογράφου και πολιτικού αναλυτή, Σεραφείμ Κοτρώτσου, ενώ, στη δεύτερη ώρα, ακούσαμε τη συνέντευξη που έδωσε στην Ελιάνα Νιουνς στο Λονδίνο η Αγγέλα Δεσποτίδου, η Ελληνίδα που έκανε το μοντάζ της ταινία μικρού μήκους “The After” που είναι υποψήφια στα φετινά βραβεία Όσκαρ στη σχετική κατηγορία για καλύτερη ταινία Μικρού Μήκους.

σχετικα ondemand