Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο Καθηγητής Οικονομικών Σωτήρης Γεωργανάς στην εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου” | 08.02.24

Τον Σωτήρη Γεωργανά, αναπληρωτή Καθηγητή Οικονομικών στο City του Λονδίνου φιλοξένησε σήμερα η “Φωνή της Ελλάδας” και η εκπομπή ”Πάρε τον Χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο.

Ο κ. Γεωργανάς γεννήθηκε το 1980 στην Αθήνα και μετανάστευσε στη Βόννη το 1999 για να σπουδάσει Οικονομικά. Ολοκλήρωσε το διδακτορικό του υπό την επίβλεψη του Ράινχαρντ Ζέλτεν στη Βόννη το 2009, με σταθμούς στην Universitat Pompeu Fabra (Βαρκελώνη) και στο Ohio State University (ΗΠΑ),

Συνέχισε έκτοτε να εργάζεται ή να ασχολείται με την έρευνα στο Λονδίνο, το Παρίσι και τη Νέα Υόρκη (Royal Holloway, École Polytechnique, New York University), ενώ σήμερα ζει μεταξύ Λονδίνου – όπου διδάσκει Εφαρμοσμένη Θεωρία Παιγνίου ως αναπληρωτής καθηγητής Οικονομικών στο City University – και Αθήνας.

Όπως μας είπε σπούδασε στη Γερμανία ”γιατί εκείνη την εποχή είχαμε την εντύπωση ότι η Οικονομία της Ελλάδας γινόταν αναντοίστιχη με τα θεμελιώδη της. Έφυγα γιατί ήθελα να γνωρίσω κάτι καινούργιο, κάτι διαφορετικό”.

Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση τόνισε ότι ”ελάχιστοι άνθρωποι ξέφυγαν από αυτήν καθώς επεσαν οι μισθοί και οι αξίες των ακινήτων και των επιχειρήσεων”.

Σχετικά με τους μισθούς στην Ελλάδα ανέφερε ότι ”κάποιοι ελπίζουν με μαγικό τρόπο να έχουμε την ίδια καταναλωτική δύναμη με άλλες χώρες της Ευρώπης αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει. Δυστυχώς οι μισθοί εδώ θα είναι χαμηλοί και τα προϊόντα θα φαίνονται ακριβά. Αν δεν παράγεις πολύ δεν μπορείς να καταναλώνεις πολύ”, σημείωσε.

Για τους Έλληνες εργαζόμενους στο εξωτερικό υποστήριξε ότι βρήκαν κάτι καλό εκεί που πήγαν και συγκεκριμμένα για αυτούς στο Λονδίνο ότι ”δουλεύουν σε καλές θέσεις εργασίας και μαζεύουν εμπειρίες που μπορούν να αξιοποιήσουν και μέσω της τηλεργασίας”, ενώ υποστήριξε πως στη χώρα μας φέρνουν και τις διασυνδέσεις τους μέσω των επιχειρήσεων. “Θα πρέπει να κρατάμε το επίπεδο ζωής υψηλό και οι μισθοί θα ανέβουν όταν υπάρξει επιχειρηματική παραγωγικότητα”, τόνισε ο κ. Γεωργανάς,

Τέλος για την τεχνητή νοημοσύνη δήλωσε σοκαρισμένος. “Υπάρχουν μελέτες που λένε ότι θα επηρεάσει σε μεγάλο ποσοστό τις θέσεις εργασίες. Αυτά τα εργαλεία μπορούν να αντικατατήσουν οποιαδήποτε δουλειά ρουτίνας, όπως ιατρικά, ακόμα και το δημοσιογραφικό επάγγελμα”, κατέληξε.

σχετικα ondemand