Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου με τον Προκόπη Αγγελόπουλο | 08.02.2024

Στην εκπομπή της Πέμπτης, 8 Φεβρουαρίου 2024, συνδεθήκαμε με την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τη Βοστώνη, για να συναντήσαμε τον κ. Κίμωνα Φωτιάδη, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει την Ελλάδα για να μπορέσει να υιοθετήσει και να μεγαλώσει παιδιά με τον σύντροφό του, μακριά από μια κοινωνία που φερόταν με εχθρότητα απέναντι στα ομόφυλα ζευγάρια.
Ο κ. Φωτιάδης περιγράφει τα δύσκολα χρόνια που έζησε στο σχολείο και εξηγεί τους λόγους που τον οδήγησαν στην απόφαση να γίνει γονιός και να εγκατασταθεί, πριν από χρόνια, στο Βέλγιο, όπου ο γάμος στα ομόφυλα ζευγάρια καθιερώθηκε ήδη από το 2000. Σήμερα βρίσκεται στη Βοστώνη των ΗΠΑ για να στηρίξει τα παιδιά του στο επόμενο βήμα των σπουδών του.

Στη συνέχεια της εκπομπής, διαβάσαμε τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ενώ η πρώτη ώρα έκλεισε με τη γνωριμία μας με μία, ακόμη, γυναίκα δήμαρχο από τις μόλις 22 που εκλέχθηκαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, την κα Μαρία-Χριστίνα Αβέρωφ, δήμαρχο Μετσόβου, η οποία μας μίλησε, μεταξύ άλλων, και για το μεγάλο πρόβλημα της φυγής των νέων ανθρώπων προς τα μεγάλα αστικά κέντρα και προς το Εξωτερικό, αλλά και τα ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της περιοχής.

Στη δεύτερη ώρα μιλήσαμε με τον κ. Σωκράτη Αλειφτήρα, εκπρόσωπο τύπου ΕΟΑΣΝ Λάρισας και πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Κατωχωρίου Φαρσάλων, για τις αγροτικές κινητοποιήσεις και τα αιτήματα των αγροτών, αλλά και το ενδεχόμενο να κατέβουν οι αγρότες με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα.

Αμέσως μετά, ανοίξαμε γραμμή επικοινωνίας με τον κ. Σωτήρη Γεωργανά, αναπληρωτή καθηγητή Οικονομικών στο City του Λονδίνου, ο οποίος μας μίλησε για τη σημερινή κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας και, το χάσμα μεταξύ κόστους ζωής και μισθών και τις στρεβλώσεις που υπάρχουν στη δομή της.

Η εκπομπή έκλεισε με τις διεθνείς ειδήσεις από την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς και τις αθλητικές ειδήσεις.

σχετικα ondemand