Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου με τον Προκόπη Αγγελόπουλο | 02.02.2024

Στην εκπομπή της Παρασκευής, 2 Φεβρουαρίου, μιλήσαμε με τον πρύτανη του ΕΜΠ, Ιωάννη Χατζηγεωργίου για την πρωτοβουλία του ιδρύματος στην κατεύθυνση της διάσωσης του ιστορικού Ναυαγίου της Ζακύνθου, το οποίο κινδυνεύει να εξαφανιστεί από τη φθορά, αλλοιώνοντας τη φυσιογνωμία της δημοφιλούς παραλίας στη Ζάκυνθο. Αμέσως μετά τις εφημερίδες με τα πρωτοσέλιδα, συνέντευξη στην εκπομπή έδωσε ο νέος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας. Αναφέρθηκε στα σχέδια για την ανασυγκρότηση των περιοχών που χτυπήθηκαν από τις πλημμύρες, τις αποζημιώσεις, τα έργα που προγραμματίζονται για τη μελλοντική θωράκιση των περιοχών της Θεσσαλίας από την Κλιματική κρίση, αλλά και, γενικότερα, στις προτεραιότητες της Περιφέρειας για το επόμενο χρονικό διάστημα στους τομείς της αγροτικής παραγωγής, της επιχειρηματικής ανάπτυξης, του Πολιτισμού. Στο τέλος της πρώτης ώρας και πριν τις διεθνείς ειδήσεις με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς, συνομιλήσαμε με την Ασημίνα Προέδρου, σκηνοθέτιδα της ταινίας “Πίσω από τις Θημωνιές” που εντυπωσίασε κοινό και κριτικούς και ήταν η Ελληνική πρόταση για τα ξενόγλωσσα Όσκαρ.
Στη δεύτερη ώρα, φιλοξενήσαμε στο στούντιο τον κ. Αντώνη Καραστεργίου, ηθοποιό της παράστασης με το έργο “Η Ερωτική Ζωή των Ζώων” που παίζεται στον πολιτιστικό χώρο ΠΛΥΦΑ. Μια δραματουργική σύλληψη της Λουκίας Ανάγνου, σε σκηνοθεσία της ίδιας και της Τζέσικας Κουρτέση, εμπνευσμένη από το βιβλίο του Alessandro Boffa «Είσαι ένα κτήνος, Βίσκοβιτς». Το έργο μιλά για τις ιστορίες πέντε εκπροσώπων του ζωικού βασιλείου με διάφορα θέματα συμπερίληψης και διαφορετικότητας, που μεταφέρονται με χιούμορ και αλληγορική διάθεση σε μια σύγχρονη πραγματικότητα. Λίγο πριν το τέλος της εκπομπής, ανοίξαμε γραμμή με τη Λειψία, απ’ όπου ο κ. Μύρωνας Μιχαηλίδης, μαέστρος της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Πνευστών Σαξωνίας και καλλιτεχνικός διευθυντής του Πολιτιστικού Κέντρου του Ηρακλείου Κρήτης μας ενημέρωσε για τη μεγάλη επετειακή συναυλία που γίνεται το Σάββατο, 3 Φεβρουαρίου, στις 5 το απόγευμα, στην Bεthanbienkirche της Λειψίας, για τα 40 χρόνια της αδελφοποίηδσης της πόλης της Λειψίας με τη Θεσσαλονίκη.
Η εκπομπή έκλεισε με τις αθλητικές ειδήσεις από τον Γιάννη Παπαγεωργίου.

σχετικα ondemand