Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ο δήμαρχος Ιξελλών Χρ. Δουλκερίδης στην εκπομπή “Πάρε τον χρόνο σου” | 01.02.24

Στη “Φωνή της Ελλάδας” και στην εκπομπή “Πάρε τον χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο, φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά, σήμερα Πέμπτη, 1 Φεβρουαρίου, ο δήμαρχος Ιξελλών, Χρήστος Δουλκερίδης.

Ο Χρήστος Δουλκερίδης κατάγεται από τον Πόντο από την πλευρά του πατέρα του και από τη Ρόδο.από την πλευρά της μητέρας του. Γεννήθηκε το 1968 και μεγάλωσε σε μια από τις πιο φτωχές γειτονιές των Βρυξελλών, κοντά στην Gare du Nord, όπου ζούσαν κυρίως Τούρκοι και Έλληνες μετανάστες καθώς και κάποιοι ηλικιωμένοι Βέλγοι.

Όπως ο ίδιος αναφέρει “ο πατέρας μου ήθελε να φύγει από την Ελλάδα νέος γιατί οι συνθήκες ήταν πολύ δύσκολες. Ήθελε να πάει στην Αυστραλία αλλά τελικά έφυγε για το Βέλγιο ξαφνικά χωρίς να γνωρίζει τη γλώσσα για να δουλέψει σε ανθρακωρυχείο. Ένα μεγάλο μέρος της ζωής του το πέρασε εδώ και συνάντησε τη μητέρα μου που δούλευε σε ένα εργοστάσιο. Πέθαναν και οι δύο πέρσι με τέσσερις μήνες διαφορά”, κατέληξε.

Ο κ. Δουλκερίδης μπήκε στην πολιτική πριν από 30 περίπου χρόνια, τα τελευταία είκοσι με τους Οικολόγους Πράσινους. Αυτή τη στιγμή είναι Δήμαρχος στον κεντρικό τομέα των Βρυξελλών, πρωτοεξελέγη το 2018, ενώ έχει διατελέσει μεταξύ άλλων και Υφυπουργός Στέγασης το 2009.

Σχετικά με την εκλογή του τόνισε ότι “οι άνθρωποι έχουν πολλές ταυτότητες. Αισθάνομαι πολύ Έλληνας αλλά και πολύ Βέλγος γιατί το Βέλγιο μου έδωσε τη δυνατότητα να εκπροσωπώ τους άλλους”.

”Η ζωή μου βρίσκεται εδώ και η καρδιά μου στην Ελλάδα και όσο περνάει ο χρόνος τόσο περισσότερο θα ήθελα να βρίσκομαι εκεί.Οι Βέλγοι ενώ ξέρουν ότι είμαι Έλληνας με θεωρούν έναν από τους δικούς τους, ο βουλευτής, ο υπουργός ή ο δήμαρχος κ. Δουλκερίδης. Ένα κράτος προχωράει με όλους όσο δίνει το δικαίωμα σε ανθρώπους και πολίτες να πάνε πιο μακριά”, συμπλήρωσε ο κ. Δουλκερίδης.

Αναφερόμενος στους γάμους που έχει τελέσει ως δήμαρχος και συγκεκριμένα στα ομόφυλα ζευγάρια ανέφερε “έχω γάμους από όλες τις πλευρές και ομόφυλα ζευγάρια. Κατεβάζω όλες τις φωτογραφίες και τις ανακατεύω γιατί αυτό είναι η κοινωνία. Όλοι έχουν τα ίδια δικαιώματα”.

σχετικα ondemand