Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 1-2-2024

Στην εκπομπή της Πέμπτης, πρώτης ημέρας του Φεβρουαρίου, μιλήσαμε για το πολύ σοβαρό ζήτημα του Δημογραφικού, με την καθηγήτρια Οικονομικής Δημογραφίας στο Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο, Αλεξάνδρα Τραγάκη. Αμέσως μετά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, δώσαμε τον λόγο στη δήμαρχο Αμφίκλειας-Ελάτειας, Αθανασία Στιβακτή, στο πλαίσιο τη γνωριμίας μας με τις μόλις 22 γυναίκες δημάρχους που αναδείχθηκαν από τις κάλπες των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Στη δεύτερη ώρα, ο δημοσιογράφος-ερευνητής Θωμάς Σίδερης μίλησε στην εκπομπή μας με αφορμή τη σειρά ραδιοφωνικών ντοκιμαντέρ που ξεκίνησε την περασμένη Παρασκευή να παρουσιάζεται από τις συχνότητες της Φωνής της Ελλάδας με τίτλο “Από Στάχτη και Σιωπή-Οι Μαρτυρικοί Τόποι της Ελλάδας”. Στη συνέχεια, γνωρίσαμε τον Έλληνα δήμαρχο Ιξελλών, Χρήστο Δουλεκρίδη, που διαπρέπει στο Βέλγιο στον δύσκολο στίβο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, παιδί μεταναστών από τον Πόντο και τη Ρόδο, ο οποίος μας μίλησε τόσο για τη ζωή του στο Βέλγιο, την Ιστορία των γονιών του, ενώ στάθηκε και στο θέμα των ημερών που είναι η ισότητα στον γάμο, για να μιλήσει για τη δική του εμπειρία ως. δήμαρχος του κενρτρικότερου δήμου του Βελγίου, ο οποίος έχει παντρέψει πολλά ομόφυλα ζευγάρια από το 2000 που ισχύει ο σχετικός νόμος στη χώρα του.
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς στις διεθνείς ειδήσεις και τον Κώστα Κουκουλά με τις αθλητικές ειδήσεις.

σχετικα ondemand