Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 18-1-2024

Στην εκπομπή της Πέμπτης, 18 Ιανουαρίου 2024, μετά την ανάγνωση των πρωτοσέλιδων του Τύπου και τον σχολιασμό της Επικαιρότητας, συνομιλήσαμε με τη δημοσιογράφο, αρθρογράφο Διεθνών Θεμάτων της εφημερίδας ΑΥΓΗ, Ελένη Τσερεζόλε για τα ζητήματα που έχουν ανακύψει στη Μέση Ανατολή, με αφετηρία την εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα ως αντίποινα για το χτύπημα της Χαμάς και μετά τις τελευταίες εξελίξεις με τους Χούθι στην Υεμένη και τη σύγκρουση μεταξύ Πακιστάν και Ιράν.
Αμέσως μετά, φιλοξενήσαμε τηλεφωνικά τη δήμαρχο Γαύδου, Μανωλία Στεφνάκη, μία από τις μόλις 22 γυναίκες δημάρχουν που εκλέχτηκαν στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, στο πλαίσιο του σχετικού αφιερώματος της εκπομπής.
Στη δεύτερη ώρα, στην εκπομπή μίλησε ο κ. Θωμάς Γκουδούλας, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και Περιχώρων ο οποίος μας ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις στον αγώνα που δίνουν οι εκπρόσωποι της κοινότητας για να μην υπάρξει σοβαρό πρόβλημα στέγασης του 1ου Ελληνικού Δημοτικού Σχολείου Μονάχου ¨”Αριστοτέλης” και του 4ου Γυμνάσιου Μονάχου, από το 2025 και έπειτα, με δεδομένο ότι έχει λήξει η προθεσμία μονομερούς ανανέωσης του συμβολαίου από την πλευρά της Ελληνική Πολιτείας, ενώ το οικόπεδο το οποίο έχει παραχωρηθεί για να χτιστεί και να ολοκληρωθεί το 2029 ένα νέο κτιριακό συγκρότημα, αυτή τη στιγμή δεν είναι ελεύθερο.
Στο κλείσιμο του 3ου ημιώρου της εκπομπής, ο διευθυντής του Ινστιτούτου “Αρχιπέλαγος” Θόδωρος Τσιμπίδης, από τη Σάμο, μας ενημέρωσε για τη μεγάλη επιτυχία των χειμερινών κήπων που δημιούργησαν τα στελέχη της οργάνωσης με παραδοσιακούς ελληνικούς σπόρους για τη δική τους σίτιση, μια επιτυχία που θα μπορούσε να αποτελέσει “πιλότο” για ανάλογες προσπάθειες από οργανώσεις αλλά και μεμονωμένους πολίτες.
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε, όπως πάντα, με τις διεθνείς ειδήσεις από την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς και τις αθλητικές από την Αντιγόνη Δρακάτου.

σχετικα ondemand