Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Ελένη Ναστούλη: “Επόμενη ημέρα” στη μάχη κατά της Πανδημίας το κοινό εμβόλιο “γρίπης-κορωνοϊού”

“Η μάχη με τον κορωνοϊό δεν έχει τελειώσει και πρέπει να είμαστε πάντα προετοιμασμένοι για τον ιό που δεν είναι ακόμη εποχικός”. Αυτό πιστεύει η κα Ελένη Ναστούλη, ιολόγος στο University College of London, η οποία μίλησε στη Φωνή της Ελλάδας και στην εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο. Η κυρία Ναστούλη ανέφερε ότι υπάρχει έξαρση του κορωνοϊού και των ιώσεων, τόσο στη χώρα μας όσο και στη Μεγάλη Βρετανία, από τις αρχές του φθινοπώρου όπου πάρθηκαν και κάποια μέτρα”. “Γνωρίζουμε ότι ο ιός δεν είναι εποχικός, ξέρουμε πως μεταλλάσσεται και  πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι” και  παράλληλα τόνισε τη σημασία του εμβολίου. Πρόσθεσε ότι ”αυτή την εποχή είναι δεδομένο ότι με το κρύο και τους κλειστούς χώρους θα υπάρχουν κάποια συμβάντα και  θα πρέπει να δοθεί προσοχή από τον καθένα και περισσότερο για στις ευάλωτες ομάδες ενώ όσοι νοσούν θα πρέπει να φοράνε μάσκα και να υπάρξει ατομική ευθύνη”. Απαντώντας σε ερώτηση για το θάνατο του 8αχρονου από στρεπτόκοκκο, είπε ότι “ο στρεπτόκοκκος του φάρυγγα είναι μέρος της φυσιολογικής χλωρίδας αλλά υπάρχουν περιπτώσεις με μεγάλες επιπλοκές που μπορούν να οδηγήσουν και σε θάνατο.
Για το ενδεχόμενο να ενσωματωθούν τα δυο εμβόλια γρίπης και κορωνοϊού τόνισε ότι θα ήταν ιδανικό και γίνονται έρευνες πάνω σε αυτό. Επίσης και τα ενδορινικά εμβόλια θα είναι μεγάλο βήμα βελτίωσης για το πως τα χορηγούμε, αλλά και για την αποτελεσματικότητα τους.  Σχετικά με το εμβόλιο για τον αναπνευστικό ιό RSV είπε ότι ”απευθύνεται σε βρέφη, σε μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους, σε ανοσοκατεσταλμένους  και έγκυες γυναίκες. Πρόκειται για ένα καινούργιο εμβόλιο για το οποίο, έχουν γίνει μελέτες, πήρε έγκριση στη Βρετανία και αυτό είναι πολύ ελπιδοφόρο”.

Ακούστε το σχετικό απόσπασμα στην εκπομπή ”ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο

σχετικα ondemand