Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 11-1-2024

Στην εκπομπή της Πέμπτης, 11 Ιανουαρίου 2024, ξεκινήσαμε με μια καλημέρα από τη Φλώρινα και την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Μαρία Γαϊγάνη, η οποία μας μετέφερε εικόνες από τη χιονισμένη πόλη, που ζει τις πρώτες πραγματικά παγωμένες ημέρες της για τη σεζόν 2023-2024. Στη συνέχεια και μετά την ανάγνωση των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων, συνδεθήκαμε με Λονδίνο, απ’ όπου η κα Ελένη Ναστούλη, καθηγήτρια Ιολογίας στο University College of London μας ενημέρωσε για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την έξαρση του κορωνοϊού και των άλλων ιώσεων της εποχής και συνέστησε προσοχή με μάσκες και αποφυγή του συνωστισμού, αλλά και εμβολιασμό για τους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας και των ευάλωτων συμπολιτών μας. Στο κλείσιμο της πρώτης ώρας, ο Γιώργος Κουνάνης, πολιτικός επιστήμονας και συνδιαχειριστής της ομάδας ΛΟΑΤΚΙ Εργασιακής Υποστήριξης κλήθηκε να σχολιάσει τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για τη ρύθμιση που θα αφορά τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομοφύλων ζευγαριών, ξεκαθαρίζοντας από την πλευρά του ότι ναι μεν πρόκειται για ένα θετικό και ιστορικό γεγονός για τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα στην Ελλάδα, αλλά δεν διασφαλίζει την ισότητα όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, καθώς εξαιρεί τα ομόφυλα ζευγάρια ανδρών από την υποβοηθούμενη αναπαραγωγή με παρένθετη μητέρα.
Στο θέμα αυτό κλήθηκε να τοποθετηθεί, στην αρχή της δεύτερης ώρας, ο κ. Θανάσης Θεοχαρόπουλος, μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., που μίλησε στην εκπομπή, στηλιτεύοντας τη στάση και τις επιλογές του Κυριάκου Μητσοτάκη εξαιτίας της παραπάνω εξαίρεσης. Άφησε, ωστόσο, ανοικτό το ενδεχόμενο το κόμμα του να ψηφίσει τη ρύθμιση, αφού πρώτα δει τι ακριβώς θα περιλαμβάνει. Ο κ. Θεοχαρόπουλος μίλησε και με αφορμή την πρόταση που κατέθεσε ο ίδιος μαζί με τον κ. Γιάννη Ραγκούση και τον κ. Νίκο Ζαχαριάδη για ένταξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ευρωομάδα των Σοσιαλιστών. Όπως εξήγησε είναι κάτι που πρέπει να γίνει για να εξελιχθεί το κόμμα κάνοντας άνοιγμα στον ευρύτερο προοδευτικό και κεντροαριστερό χώρο, ξεκαθάρισε, ωστόσο, ότι η πρόταση θα κατατεθεί στο συνέδριο και ο ίδιος θα σεβαστεί την απόφαση της πλειοψηφίας.
Αμέσως μετά, καλεσμένη στο στούντιο ήταν η νεαρή ομογενής δεύτερη γενιάς από την Αγγλία, απόφοιτη της Φιλολογίας στην Οξφόρδη, Ελιάνα Νιούνς. Η Ελιάνα βρίσκεται στη χώρα μας κάνοντας την πρακτική της στον τομέα της Δημοσιογραφίας και μίλησε για τη ζωή της στο Λονδίνο, την Ελληνίδα μητέρα της που είναι καθηγήτρια Πανεπιστημίου στην Κοινωνιογλωσσολογία και η οποία ήταν εκείνη που επέμεινε να μάθει και να μιλάει πολύ καλά Ελληνικά, αλλά και την εμπειρία που είχε εργαζόμενη δύο σεζόν σε τουριστική επιχείρηση στη Μύκονο και στις Σπέτσες.
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς στο στούντιο για τις διεθνείς ειδήσεις και την Αντιγόνη Δρακάτου με τις αθλητικές ειδήσεις.

σχετικα ondemand