Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 29-12-2023

Στην εκπομπή της Παρασκευής, 29 Δεκεμβρίου, μετά την εισαγωγή και τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, φιλοξενήσαμε στο στούντιο τη Διάνα Βουτυράκου, συντονίστρια των Think Tank του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Μιλήσαμε για τις σπουδές της, τη σχέση της με την Αριστερά και τη συνειδητή επιλογή της να ενταχθεί στον ΣΥΡΙΖΑ. Σχολίασε τα όσα συνέβησαν στο κόμμα και την απόφαση των συντρόφων της που αποχώρησαν, μίλησε για τον Στέφανο Κασσελάκη και την πορεία του κόμματος προς τις ευρωεκλογές. Μίλησε για τη δική της εμπειρία ως μαθήτρια δημόσιου σχολείου και τις ευκαιρίες που της προσφέρθηκαν, έχοντας την τύχη να έχει πολύ καλούς καθηγητές, την υπόθεση της ίδρυσης ιδιωτικών-μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα, εκφράζοντας τη σαφή της θέση για στήριξη της Δημόσιας παιδείας και των Δημοσίων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και τη δυνατότητα ελεύθερης πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση χωρίς διακρίσεις. Αναφέρθηκε στη γνωριμία της με τον Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντάς τον ως τον πιο χαρισματικό Έλληνα πολιτικό, τουλάχιστον στα χρόνια της και σχολίασε το θέμα της βίας στη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία, κυρίως στους νέους ανθρώπους.
Στη δεύτερη ώρα της εκπομπής, συνομιλήσαμε με την κα Θεοδώρα Ψαλτοπούλου, καθηγήτρια Επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ για την έξαρση του κορωνοϊού και των υπολοίπων ιώσεων και τα μέτρα που θα πρέπει να πάρουμε. Αμέσως μετά, ανοίξαμε γραμμή με Θεσσαλονίκη και συνομιλήσαμε με την καθηγήτρια Συνταγματικού Δικαίου στο ΑΠΘ, Λίνα Παπαδοπούλου, για το κρίσιμο ζήτημα της νομοθέτησης του γάμου των ομοφύλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία από αυτά τα ζευγάρια, διερευνώντας τη συνταγματική του διάσταση, σε σχέση με τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών, αλλά και την ίδια την πραγματικότητα.

σχετικα ondemand