Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Έκκληση από τους γονείς των Ελληνόπουλων του Μονάχου για λύση στο πρόβλημα του σχολείου “Αριστοτέλης” | 15.12.2023

Τον Θωμά Γκουδούλα, πρόεδρο του Συμβουλίου Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και Περιχώρων, φιλοξένησε σήμερα, Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου, η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ και η εκπομπή “Πάρε τον Χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο, με αφορμή την χθεσινή παράσταση διαμαρτυρίας των Γονέων και Κηδεμόνων στο Ελληνικό Προξενείο, για την πιθανή μη ανανέωση σύμβασης μίσθωσης κτιρίου του 4ου Δημοτικού σχολείου “Αριστοτέλης” και του 1ου Ελληνικού Γυμνασίου Μονάχου.
Ο κ. Γκουδούλας τόνισε ότι αυτό το θέμα αφορά πάνω από 800 παιδιά.  Πρόκειται για δύο σχολικές μονάδες στο ίδιο κτίριο των 5.000 τμ, όπου λήγει η σύμβαση μίσθωσης το καλοκαίρι του 2025 και όπως είπε, έμαθαν από επίσημες πηγές ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τον ιδιοκτήτη, ο οποίος ζητάει υπερβολικά υψηλό μίσθωμα. Συμπλήρωσε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει άλλη επιλογή, καθώς για να ενοικιαστεί ένα καινούργιο κτήριο οι Τοπικές Αρχές βάζουν πολλούς περιορισμούς και προυποθέσεις.
Σε ερώτηση της εκπομπής για το αν θα μπορούσε να υπάρξει ιδιόκτητο κτίριο, απάντησε ότι ότι ενώ είχε παραχωρηθεί ένα οικόπεδο από το Δήμο Μονάχου και ξεκίνησε να χτίζεται, υπήρξε παρακώλυση από την Ελληνική Πολιτεία, η οποία διαχρονικά δεν έκανε καλή διαχείριση.
Τέλος, έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να δείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για να μην κλείσουν τα σχολεία.
Ακούστε το σχετικό απόσπασμα της συνέντευξης του στη “ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ” και στην εκπομπή “ΠΑΡΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο.

σχετικα ondemand