Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 15-12-2023

Στην εκπομπή της Παρασκευής, 15 Δεκεμβρίου, συνδεθήκαμε με Φλώρινα απ’ όπου η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ Θωμαϊς Αδάμου μας μετέφερε όμορφες γιορτινές εικόνες και μας ενημέρωσε για τα έθιμα του δωδεκαημέρου αλλά και τα όσα αφορούν στην τουριστική κίνηση ενόψη Χριστουγέννων. Αμέσως μετά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ο Στάθης Καλογερόπουλος, διευθυντής του Athens Film Office του δήμου Αθηναίων, μας ενημέρωσε για τη συνάντηση που πραγματοποιείται, με πρωτοβουλία του γραφείου, μεταξύ Ευρωπαϊκών και Αμερικανικών οργανισμών, φορέων και σωματείων με το πολύ σημαντικό θέμα θέμα «των δικαιωμάτων των δημιουργών στον οπτικοακουστικό τομέα», το απόγευμα της Παρασκευής, 15 Δεκεμβρίου, στο Σεράφειο του Δήμου Αθηναίων.
Μετά τις διεθνείς ειδήσεις από την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς, στο ξεκίνημα της δεύτερης ώρας, επικοινωνήσαμε με Μόναχο και συνομιλήσαμε με τον κ. Θωμά Γκουδουλα, πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Μονάχου και Περιχώρων, για το ζήτημα που έχει κινητοποιήσει τους Ομογενείς μας στην περιοχή, τον τελευταίο καιρό, και έχει να κάνει με τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς στέγη, δύο Ελληνικά σχολεία, ένα δημοτικό και ένα γυμνάσιο.  
Στη συνέχεια, καλεσμένος στο στούντιο ήταν ο σκηνοθέτης της παράστασης με το έργο του Ντέιβιντ Μάμετ November, Μιχάλης Σιώνας. Το έργο παίζεται, αυτό τον καιρό, στο θέατρο Τζένη Καρέζη και είναι μια ξέφρενη και ξεκαρδιστική κωμωδία, με στοιχεία πολιτικής σάτιρας και κεντρικό ήρωα έναν όχι και τόσο φανταστικό Αμερικανό πρόεδρο, που προσπαθεί να κερδίσει την επανεκλογή του, μπλέκοντας την υπόθεση της ημέρας των Ευχαριστιών και τις… γαλοπούλες.
Η Κατερίνα Θεοδωράκη, εκπρόσωπος του αθλητικού συλλόγου Apollon Triathlon από τη Ρόδο μας μίλησε, στη συνέχεια, για το το 1ο Φλόγα Walk and Run που γίνεται στο κέντρο της πόλης της Ρόδου το απόγευμα του Σαββάτου με στόχο τη στήριξη του συλλόγου ΦΛΟΓΑ για τα παιδιά με καρκίνο.
Στο κλείσιμο της εκπομπής, μιλήσαμε με τον αγαπημένο ερμηνευτή, Βασίλη Λέκκα, ο οποίος, αυτές τις ημέρες προσφέρει υπέροχες “λαϊκές τελετουργίες” σε βραδιές αφιερωμένες στον Στέλιο Καζαντζίδη και τη Βίκυ Μοσχολιού, παρέα με την Ιωάννα Εμμανουήλ.
Η Αντιγόνη Δρακάτου με τις αθλητικές ειδήσεις έκλεισε την εκπομπή, λίγο πριν τις 12.

σχετικα ondemand