Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 12-12-2023

Στην εκπομπή της Τρίτης, 12 Δεκεμβρίου 2023, ξεκινήσαμε με μια καλημέρα από τη Θεσσαλία και τον ανταποκριτή της ΕΡΤ, Βαγγέλη Μητρούσια, ο οποίος μα μετέφερε τα θέματα της Επικαιρότητας, αλλά και μας ενημέρωσε για τα δρώμενα των εορτών στην ευρύτερη περιοχή. Στη συνέχεια, και μετά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, ενημερωθήκαμε από τον ενεργειακό επιθεωρητή, Βαγγέλη Πάνο, για το ζήτημα της εξοικονόμησης ενέργειας στα σπίτια μας, με αφορμή την καθιέρωση των τεσσάρων τύπων τιμολογίων στο ρεύμα, που έρχονται με 4 διαφορετικά χρώματα από το νέο έτος.
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής, είπαμε χρόνια πολλά στην Κέρκυρα και όλους τους Σπύρους και τις Σπυριδούλες της, σε μία σύνδεση με τον ανταποκριτή της ΕΡΤ στο νησί, Γιάννη Ανδριώτη.
Η συνέντευξη που ακολούθησε ήταν με την Αλεξάνδρα Μάκου. Η μητέρα της Γαρυφαλλιάς Ψαράκου, της 26χρονης κοπέλας που δολοφονήθηκε από τον σύντροφό της, το καλοκαίρι του 2021 στη Φολέγανδρο μας μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τον ανείπωτο πόνο μιας μητέρας που χάνει με αυτό τον τρόπο το παιδί της, τα συναισθήματά της κάθε δορά που χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τον δολοφόνο της κόρης της και την οικογένειά του στις αίθουσες των δικαστηρίων και την απόφασή της να στηρίξει τον αγώνα των γυναικών που βρίσκονται στην ίδια θέση με τη δική της, σε δράσεις που σκοπό έχουν να μην υπάρξουν ξανά γυναίκες που θα αντιμετωπίσουν τον ίδιο κίνδυνο και οικογένειες που θα ζήσουν ανάλογο πόνο.

σχετικα ondemand