Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Η συνθέτρια και τραγουδοποιός Μόνικα Καμπασελέ στην εκπομπή “Πάρε τον χρόνο σου”| 01.12.23

Tην Ελληνίδα συνθέτρια και τραγουδίστρια της τζαζ, Μόνικα Καμπασελέ, φιλοξένησε σήμερα η “Φωνή της Ελλάδας” και η εκπομπή “Πάρε τον χρόνο σου” με τον Προκόπη Αγγελόπουλο. Η κ. Καμπασελέ με καταγωγή απο το Κονγκό και την Αθήνα, από πατέρα και μητέρα αντίστοιχα, έζησε έως 18 ετών στην Αλεξανδρούπολη, όπου έμαθε ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, καθώς όπως είπε η παράδοση είναι η βάση στην οποία μπορεί να χτίσει κάποιος πολλά πράγματα.

Ενώ τα αρχικά ακούσματα στο σπίτι της ήταν gospel, η ίδια άκουγε Louis Armostrong και έτσι κατέληξε στη μεγάλη της αγάπη, τη jazz μουσική.
Σπούδασε Φιλολογία στο Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα “Jazz αυτοσχεδιασμός με νέες τεχνολογίες” που τις ολοκλήρωσε στο Παρίσι, όπου ζει και δραστηριοποιείται τα τελευταία 4 χρόνια.

Η διπλωματική της εργασία ήταν ένα μουσικό πρότζεκτ που συνδυάζει τις ρίζες της, τόσο την Ελληνική όσο και την Κονγκολέζικη.

Τέλος, ο πρώτος προσωπικός δίσκος της με τίτλο Grecofuturisme, περιλαμβάνει τραγούδια δικά της και παραδοσιακά της Θράκης, δοσμένα με ένα σύγχρονο τρόπο.

σχετικα ondemand