Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 23-11-2023

Στην εκπομπή της Πέμπτης, 23 Νοεμβρίου 2023, ασχοληθήκαμε με το μεγάλο κοινωνικό ζήτημα της Βίας μεταξύ ανηλίκων, καθώς τα περιστατικά έχουν λάβει ανησυχητικές διαστάσεις. Απαντήσεις σε σημαντικά ερωτήματα πάνω στο θέμα κλήθηκε να δώσει η κα Δέσποινα Σβουρδάκου, καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο της γνωριμίας μας με τις μόλις 22 γυναίκες δημάρχους που ανέδειξαν οι εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, συνομιλήσαμε με την κα Ελεωνόρα Γεώργα, τη νέα δήμαρχο Λήμνου, η οποία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στις προτεραιότητές της που έχουν να κάνουν με θέματα όπως η υδροδότηση του νησιού και το Κυκλοφοριακό.
Τη δεύτερη ώρα, και μετά τις διεθνείς ειδήσεις από την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς, ταξιδέψαμε μέχρι τη Χαλκίδα και μάθαμε λεπτομέρειες για τη διοργάνωση του 17ου φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ (Docfest), στα αφιερώματα του οποίου είναι και οι προβολές πέντε ντοκιμαντέρ του Δημήτρη Mαυρίκιου και των Billy Kotsis και Basil Genimahaliotis για τους Griko, τα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας. Συνοδοιπόρος σε αυτό το ολιγόλεπτο “ταξίδι” ήταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, Σταύρος Ιωάννου. Λίγο πριν το τέλος της εκπομπής, παρενέβη ο πολιτικός συντάκτης της ΕΡΤ, Γιάννης Φασουλάς για να ενημερώσει για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μετά την ανακοίνωση της αποχώρησης της ομάδας της Έφης Αχτσιόγλου και τη συγκρότηση νέας, ανεξάρτητης κοινοβουλευτικής ομάδας. Στο κλείσιμο της εκπομπής, ενημερωθήκαμε από την κα Αναστασία Βαμβακά, υπεύθυνη επικοινωνίας του Ιδρύματος Ευγενίδου για τη σύμπραξή του με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, σε μια σειρά από δράσεις με κύριους αποδέκτες τις μαθήτριες και τους μαθητές ων σχολείων, αλλά και για τα τελευταία νέα του Πλανηταρίου, που αναβαθμίστηκε με νέα προβολικά συστήματα και περιμένει τους φίλους του για τις καθημερινές του προβολές.

σχετικα ondemand