Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 16.11.2023

Στην εκπομπή της Πέμπτης, 16 Νοεμβρίου 2023, συνομιλήσαμε με την κα Ιωάννα Λιούτα, πολιτική και οικονομική αναλύτρια και υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Μαϊου, για την κατάσταση στην Αγορά, την Ακρίβεια, την καρτελοποιημένη οικονομία και τους τρόπους που θα μπορούσαν να αλλάξουν τα δεδομένα, προς όφελος των καταναλωτών. Επίσης, αναφέρθηκε στα εσωκομματικά στον ΣΥΡΙΖΑ και την επόμενη ημέρα. Αμέσως μετά, φιλοξενήσαμε στο στούντιο, στο πλαίσιο της γνωριμίας μας με τις 22 γυναίκες δημάρχους που αναδείχτηκαν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, την κα Δήμητρα Τσεβά-Μήλα, τη νέα δήμαρχο Ραφήνας-Πικερμίου. Η κα Τσεβά αναφέρθηκε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος, την ανάγκη να ολοκληρωθούν τα έργα της επέκτασης της Αττικής Οδού και του προαστιακού, στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, στο κυκλοφοριακό πρόβλημα, ειδικά το καλοκαίρι εξαιτίας του λιμανιού. Μίλησε για τις προτεραιότητές της, στις πρώτες 200 μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, αλλά και τα θέματα που έχουν να κάνουν με την προστασία του περιβάλλοντος, την αντιμετώπιση της κατάστασης με τις αυθαιρεσίες και τη διευθέτηση των ρεμάτων.
Στη δεύτερη ώρα, μετά την ανάγνωση των πρωτοσέλιδων των εφημερίδων, συνδεθήκαμε με τα Χανιά, απ’ όπου, ο κ. Ανδρέας Τσιλιμιγκάκης, πατέρας παιδιού που βρίσκεται στο φάσμα του αυτισμού, μας μίλησε για τον αγώνα που κάνει στην κατεύθυνση της βελτίωσης των υποδομών στην Εκπαίδευση και της εξειδίκευσης του διδακτικού προσωπικού στα ειδικά σχολεία, τα οποία κάθε άλλο παρά φιλικά προς τα παιδιά αυτά είναι. Το ίδιο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι γονείς των παιδιών με τα νοσοκομεία, καθώς ολόκληρη η Κρήτη διαθέτει μια μονάδα ψυχιατρικής φροντίδας στο ΠΑΓΝΗ, η οποία αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να κλείσει αφήνοντας πολλές οικογένειες με παιδιά που χρειάζονται ψυχιατρική φροντίδα ακάλυπτα.
Η εκπομπή ολοκληρώθηκε με τις διεθνείς ειδήσεις από την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς και τις αθλητικές ειδήσεις με τον Κώστα Κουκουλά.

σχετικα ondemand