Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 10.11.2023

Στην εκπομπή της Παρασκευής, 10 Νοεμβρίου 2023, μετά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, συνομιλήσαμε με τον δημοσιογράφο-αναλυτή Γιώργο Καπόπουλο για τις τελευταίες εξελίξεις στο μέτωπο της Λωρίδας της Γάζας, τις διπλωματικές προσπάθειες για την εξεύρεση λύσης και τις προοπτικές για την επόμενη ημέρα. Αμέσως μετά, συνδεθήκαμε με Κοζάνη απ’ όπου η ανταποκρίτρια της ΕΡΤ, Δέσποινα Αμαραντίδου μας εξήγησε τι συμβαίνει με τα φωτοβολταϊκά πάρκα και την απόφαση της κυβέρνησης να αλλάξει το ενεργειακό μείγμα παραγωγής στην περιοχή, στην πορεία προς την πλήρη απολιγνιτοποίηση, με βασική αιχμή τα θέματα που έχουν να κάνουν με το περιβάλλον και τις θέσεις εργασίας.
Τη δεύτερη ώρα, ανοίξαμε γραμμή με Σάμο, απ’ όπου ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο νησί, Χάρης Ζαβουδάκης μας ενημέρωσε για το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει με την υδροδότηση στη δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Η συνέχεια της εκπομπής ήταν αφιερωμένη, στο μεγαλύτερο μέρος, με τον Πολιτισμό. Ο ντοκιμεταρίστας Φίλιππος Κουτσαυτής μας μίλησε για το ντοκιμαντέρ του “Ζάκρος”, που προβλήθηκε αυτές τις ημέρες στην Αθήνα, αλλά και τις επόμενες δουλειές που θα δούμε από τον ίδιο, με σημαντικότερη την ταινία που θα προβληθεί στο κλείσιμο των εκδηλώσεων της Ελευσίνας – Πολιτιστικής Πρωτεύουσας για τους Ελευσίνιους. Η Ελεάννα Πιτσικάκη ήταν η επόμενη τηλεφωνική μας συνέντευξη. Η νεαρή Κρητικοπούλα μουσικός που ζει και εργάζεται στη Γερμανία βρίσκεται, αυτές τις ημέρες, στο Ηράκλειο για μία συναυλία την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου, με το συγκρότημά της, Balkan Spirit Trio. Αμέσως μετά, ακούσαμε τη συνέντευξη που έδωσε στην εκπομπή η Στελλίνα Ιωαννίδου, στο θέατρό της, το Fatum the Theater, στα Χανιά όπου τη συναντήσαμε, πριν λίγες ημέρες.
Η εκπομπή έκλεισε με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς στις διεθνείς ειδήσεις και την Αντιγόνη Δρακάτου με τις αθλητικές ειδήσεις.

σχετικα ondemand