Πάρε τον Χρόνο σου Προκόπης Αγγελόπουλος
0:00
0:00 LIVE
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  
Η ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ  Mεσογείων 432, Αγία Παρασκευή, TK: 15342, Γραφείο Ρ 211 +30 210 6066 815 - 6 thevoiceofgreece@ert.gr

Πάρε τον Χρόνο σου | 03.11.2023

Στην εκπομπή της Παρασκευής, 3 Νοεμβρίου 2023, μιλήσαμε με τον κ. Γεράσιμο Παπαδόπουλο, διευθυντή ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Αθηνών για τον σεισμό που σημειώθηκε στις 8:26 το πρωί ώρα Ελλάδας, στην περιοχή του Προκοπίου στην Εύβοια και έγινε αισθητός στην Αθήνα. Ο κ. Παπαδόπουλος ήταν καθησυχαστικός, με βάση τη φυσιολογική μετασεισμική ακολουθία, ενώ επέστησε, για μια ακόμη φορά, την προσοχή στην ανάγκη να ελεγχθούν το συντομότερο όλα τα δημόσια κτίρια, και ιδίως τα παλαιότερα. Δεν απέκλεισε τα επόμενα χρόνια η τεχνολογία να μας προσφέρει τη δυνατότητα έγκαιρης προειδοποίησης σε περίπτωση σεισμού.
Στη συνέχεια φιλοξενήσαμε στο στούντιο και γνωρίσαμε έναν νέο λαμπρό Έλληνα επιστήμονα που διαπρέπει στο Ηνωμένο Βασίλειο ως οικονομολόγος με εξειδίκευση στα τεχνολογικά πάρκα, τον κ. Παναγιώτη Κυριακόπουλο. Μαζί του μιλήσαμε για την καινοτομία στην αγροτική παραγωγή, για το τί μπορεί να προσφέρει στις τοπικές κοινωνίες η δημιουργία τεχνολογικών πάρκων και ποιες περιοχές στην Ελλάδα θα μπορούσαν να τα φιλοξενήσουν. Αναφερθήκαμε στο φαινόμενο του Brain Drain και πως θα μπορούσαμε να το ανατρέψουμε με την ανάπτυξη των νέων τεχνολογιών και στη στήριξη της Εργασίας, αλλά και στο πως μπορούμε να στηρίξουμε τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, αντικείμενο το οποίο πραγματεύεται στο βιβλίο του. Ο κ. Κυριακόπουλος βρίσκεται στην Ελλάδα για να παραστεί στην εκδήλωση του οίκου Forbes και να τιμηθεί ως ένας από τους 30 πιο επιδραστικούς και πετυχημένους νέους ηλικίας κάτω των 30 σε τομείς για την έρευνα και τη συμβολή του στην ανάδειξη της σημασίας των τεχνολογικών πάρκων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Στο δεύτερο μέρος της εκπομπής δώσαμε τον λόγο στον φοροτεχνικό κ. Παναγιώτη Παντελή για να μας εξηγήσει τι αναμένεται να προβλέπει το νέο νομοσχέδιο για την πάταξη της Φοροδιαφυγής. Αμέσως μετά, κλείσαμε την εκπομπή με την Ιβάνα Τζόρτζεβιτς στις διεθνείς ειδήσεις και την Αντιγόνη Δρακάτου στο στούντιο για τις ειδήσεις από τον Αθλητικό χώρο.

σχετικα ondemand